Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Historien om Sverige Del 8 : Ånga och dynamit

Historien om Sverige Del 8 : Ånga och dynamit

Inbunden bok Norstedts. 1 uppl. 1999. 547 sidor.

Nära nyskick. När kronprins Oscar år 1844 äntligen blev kung Oscar I var han en för sin tid ovanligt liberal regent. Det innebar en snabb följd av reformer, till exempel lika arvsrätt för kvinnor, humanisering av fångvården och religionsfrihet. Ångkraften började ta över både till lands och till sjöss och järnvägarna började anläggas. Utländska investerare fick upp ögonen för u-landet Sverige, banker och industrier grundades. Detta medförde i sin tur framväxten av en arbetarrörelse. Trots att vi hade fred var det nära ögat många gånger: revolutionerna ute i Europa 1848 skapade oro i landet, skandinavismen kunde ha dragit in Sverige i det dansk-tyska kriget, Krimkriget kunde på nytt ha lett till krig med ryssen. Oscar I dog som konservativ, utbränd 60-åring, och efterträddes av sin äldste son, Karl XV - mest känd för sina amorösa eskapader. Han efterträddes i sin tur av Oscar II, vår siste krönte monark. Under hans regeringstid inträffade många viktiga händelser, inte minst unionsupplösningen 1905 som så när hade fört oss i krig igen. Det är således en period späckad med betydelsefulla händelser och fängslande personligheter som ryms i den åttonde delen av Historien om Sverige. (Nära nyskick förutom en ägarsignatur)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9113007440
Titel
Historien om Sverige. Ånga och dynamit
Författare
Herman Lindqvist
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
1999
Omfång
547 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 218 mm Ryggbredd 36 mm
Vikt
805 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Historien om Sverige del 8 Herman Lindqvist har nu hunnit fram till del åtta i sin oerhört framgångsrika populärhistoriska bokserie Historien om Sverige. Den börjar år 1844, då Oscar I tar över efter Karl XIV Johans död, och går fram till 1905, då unionen med Norge upplöses.. När Oscar äntligen blev Oscar I var han en för sin tid ovanligt liberal regent. Det innebar en snabb följd av liberala reformer som kungen ofta själv låg bakom, till exempel lika arvsrätt för kvinnor, humanisering av fångvården, religionsfrihet, skråväsendets avskaffande. Det var en tid då ångkraften började ta över både till sjöss och till lands. När järnvägarna började anläggas på allvar blev naturtillgångarna i Norrland blev plötsligt tillgängliga. Utländska investerare fick upp ögonen för U-landet Sverige, banker och industrier grundades. Detta medförde i sin tur framväxten av en arbetarrörelse. Den stilige och liberale Oscar dör som en stockkonservativ, utbränd och sjuk 60-åring, och efterträds av sin äldste son, Karl XV, mest känd för sina amorösa eskapader. Han efterträds i sin tur av Oscar II, vår siste krönte monark, och under hans regeringstid inträffar många spännande och viktiga händelser, inte minst unionsupplösningen.