Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Historien om Sverige Del 3 : När Sverige blev stormakt

Historien om Sverige Del 3 : När Sverige blev stormakt

Inbunden bok Norstedts. 1 uppl. 1994. 547 sidor.

Nyskick. Sveriges stormaktstid talar man tyst om i vår tid. Obegripligt varför. Det var en fantastisk, dynamisk och intressant period av historien. Visst innebar de många och långa krigen död, lidande och nöd för tusentals människor, men krigen tvingade samtidigt fram en snabb och total förändring av riket. Grunden till det moderna Sverige lades inom kultur, undervisning, förvaltning, ekonomi och så vidare. Allt detta presterades på cirka hundra år av en liten befolkning, under svår press. Den här boken handlar om hur detta var möjligt, det är berättelsen om Gustav Adolf den store, om drottning Kristina och Karl X Gustav.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9119321120
Titel
Historien om Sverige. När Sverige blev stormakt
Författare
Herman Lindqvist
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
1994
Omfång
547 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 220 mm Ryggbredd 35 mm
Vikt
794 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Historien om Sverige del 3

Historien om Sverige i Herman Lindqvists populära tappning har nu hunnit fram till sin tredje del: När Sverige blev stormakt. Det handlar alltså till stor del om Gustav II Adolfs regeringstid, om 30-åriga kriget och Westfaliska freden, om förmyndareregeringen under Axel Oxenstierna och om drottning Kristina och hennes regeringstid.

Senare tiders historiker har ofta - i protest mot äldre dagars punschpatriotiska hjältedyrkan - betonat epokens negativa sidor: krigets fasor, fattigdomen, folkflertalets elände. Författaren vill därför gärna framhäva att epoken inte bara utvidgade Sveriges territorium rent fysiskt utan att också stora landvinningar gjordes inom vetenskap, konst och litteratur, inom civilrätt och statsförvaltning - saker som ingår i vårt nationalarv och som vi har all anledning att vara stolta över.