Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Den blå maten : recept för ett långt och lyckligt liv

Den blå maten : recept för ett långt och lyckligt liv

av

Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2015. 165 sidor.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen


Förlagsfakta

ISBN
9789170378607
Titel
Den blå maten : recept för ett långt och lyckligt liv
Författare
Henrik Ennart - Niklas Ekstedt
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsdatum
20150924
Omfång
165 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
197 x 238 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
652 g
Språk
Svenska
Baksidestext
IDAG VIMLAR DET av råd om vad vi bör äta. Utgångspunkten är nästan alltid olika teorier om vad som är nyttigt eller vad vi bör undvika för att inte bli feta och sjuka. Vetenskapsjournalisten Henrik Ennart och stjärnkocken Niklas Ekstedt har vänt på steken och frågat de människor som blir äldst och friskast vad de har ätit. Av deras svar kan vi lära oss vad som också är bra för oss. Författarnas utgångspunkt är vad människorna ätit i det som kal las Blå zoner geografiskt avgränsade områden där chansen att bli hundra år är störst i världen. Det är Henrik Ennarts efterforskningar kring de långlivades framgångsrecept och Niklas Ekstedts egenhändiga tolkning av dem i sammanlagt 52 rätter som resulterat i Den blå maten. Forskningen visar att människorna som bor i de blå zonerna är friskare och mer sällan än andra drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och även flera former av cancer. Men den mat de ätit är inte bara hälsosam, den är dessutom fantastiskt god. Författarnas kulinariska upptäcktsresa kommer att föra läsarna till Italien, Grekland, Japan och Latinamerika, men också, och inte minst, Sverige och Småland. Den blå maten bygger på färska och lokalt producerade råvaror utan industriellt processade halvfabrikat. Alla recept i boken är utformade så att rätterna är enkla att laga med de varor som finns till hands i svenska affärer.