Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kennedys hjärna

Kennedys hjärna

Inbunden bok. Leopard Förlag. 2005. 386 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. "Kennedys hjärna är en klaustrofobisk berättelse om den tid och den värld vi lever i." [Baksidestext]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789173430838
Titel
Kennedys hjärna
Författare
Henning Mankell
Förlag
Leopard Förlag
Utgivningsår
2005
Omfång
386 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 215 mm Ryggbredd 28 mm
Vikt
532 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kennedys hjärna

En dag på hösten 2004 reser den svenska arkeologen Louise Cantor, från sin utgrävning i Grekland till en konferens i Stockholm. Hon ska träffa sin son Henrik, men blir orolig när han inte kommer till mötet.

När Louise lyckas ta sig in i hans lägenhet hittar hon Henrik död. Allt tyder på självmord, men Louise tror inte på det.

Tillsammans med sin ex-man, Aron Castor, försöker hon följa Henriks sista tid i livet. Vägen leder rakt in i en skuggvärld som skapats i aidsepidemins spår, en värld som befolkas av människor som försöker sko sig på katastrofens offer. Det är cyniska spekulanter som säljer infekterat blod, forskningsteam som i sin jakt på ett vaccin genomför dubiösa och farliga tester och inte minst narkotikahajar som i bromsmedicinerna har hittat ytterligare en drog att handla med.

Det är starka krafter som de utmanar. Louise och Aron inser snart att de precis som Henrik sätter sina liv på spel när de följer de spår som vindlar uppåt och uppåt till mäktiga ekonomiska institutioner och in i maktens korridorer. Och för dem som börjat vandra på denna väg finns ingen återvändo.

Kennedys hjärna är en gastkramande berättelse om den stora kollektiva lögn som Europa och Västvärlden lever under i aidsepidemins epok.