Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Djup

Djup

Pocketbok Leopard Förlag. 300 sidor.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9173430897
Titel
Djup
Författare
Henning Mankell
Förlag
Leopard Förlag
Utgivningsår
2005
Omfång
300 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
170 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Året är 1914, det stora krigets första år. Lars Tobiasson-Svartman har fått ett hemligt militärt uppdrag att loda för en farled i den östgötska skärgården. Men det han egentligen letar efter är den punkt där hans lod aldrig når botten.

Lars Tobiasson-Svartman är en man med starkt kontrollbehov. Han mäter ständigt avstånd, memorerar fartygens tonnage, bestyckning och högsta marschhastighet och när han har svårt att somna tar han fram sitt lod och lägger det mot bröstet.

Men det finns saker som han inte kan kontrollera och när han av en slump möter en kvinna som bor ensam på ett skär i havsbandet kommer hela hans värld i gungning och han tappar fotfästet. Trots att han är gift kastar han sig huvudstupa ut i ett kärleksförhållande och snart är hans liv en malström av otrohet, lögner och självbedrägeri.

"Djup är Mankells hittills ambitiösaste skönlitterära satsning. Och tro mig, det är en ytterst form- och stilsäker roman, en mörkt obeveklig berättelse som bokstavligen lodar de djup där fascistoida personligheter gror. Henning Mankell ett stort kliv närmare Svenska Akademien med den här romanen." - Nils Schwartz, Expressen

"En tragedi där Henning Mankell med en mästares avspändhet och självförtroende släpper taget och låter historien sugas ned i det svarta, likgiltiga djupet." - Ragnar Strömberg, Göteborgs-Posten
Ytterligare författare: Mankell, Henning