Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kvinnan som matade hundarna

Kvinnan som matade hundarna

Inbunden bok. Rámus Förlag. 1 uppl. 2015. 212 sidor.

Nära nyskick. Biblioteksinplastad med stämplar, annars utan anmärkning.

Enhetsfrakt till Sweden: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789186703486
Titel
Kvinnan som matade hundarna
Författare
Hemmerechts, Kristien
Förlag
Rámus Förlag
Utgivningsår
2015
Omfång
212 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
135 x 198 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
340 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Odette är belgiens mest hatade kvinna. Som hustru och medbrottsling till pedofilen och mördaren M. tillbringar hon sina dagar i en fängelsecell. Hon försökte aldrig att stoppa honom och gjorde allt som han sa till henne att göra. Vad händer i sinnet, i tankarna hos en kvinna som, allmänt sedd som ondskan själv, utöver alla andra brott låtit två småflickor inlåsta i parets källare svälta ihjäl medan hennes man satt häktad och hon själv matade parets hundar.

I Kvinnan som matade hundarna försöker Kristien Hemmerechts att ge en ny tolkning av händelserna kring Marc Dutroux och hans fru Michelle Martin, Belgiens främsta folkfiender vars brott fortfarande är ett nationellt trauma. Läsaren tvingas dra sina egna slutsatser: sanningen är inte garanterad i Odettes tvetydiga vittnesmål.

Boken är en fiktiv rekonstruktion av en av de grymmaste händelserna i Belgiens moderna historia. Det är inte en biografi över Martin, utan ett fiktivt porträtt av en kvinna med dubbelnatur. Inget sensationsskrivande, inga grymheter, men ett psykologiskt kvinnoporträtt som ställer läsaren inför problematiken hur mycket sympati det går det att hysa för onda människor? Läsaren försätts i den obekväma situationen när förövaren blir ett offer. Det är en stark, vågad och fängslande roman som blir provocerande i sin direkthet.

När Kvinnan som matade hundarna utkom 2014 hyllades den av kritiker i Nederländerna som en av årets bästa böcker medan den fick ett helt annat mottagande i Belgien där vissa boklådor också vägrade sälja den. En indikation på hur Belgien ännu inte hämtat sig från det trauma Dutroux lämnade efter sig för 20 år sedan. Den har efter det också utkommit i engelsk och fransk översättning och hyllats av kritiker i Frankrike och Storbritannien.

Kristien Hemmerechts (f. 1955) är en av Belgiens mest upplyfta författare och känd för sina frispråkiga åsikter om samhällsfrågor där hon inte drar sig undan kontroverser. Hennes produktion omfattar över tjugo romaner, novellsamlingar och självbiografiska essäer.

Ytterligare medarbetare:
Författare: Hemmerechts, Kristien
Översättare: Hyllienmark, Olov
Designers: Andersson, Thomas