Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Den som vakar i mörkret

Den som vakar i mörkret

av

Pocketbok. Pocketförlaget. 2011. 330 sidor.

Mycket gott skick. Troligtvis oläst exemplar. Lätt slitage på pärmens hörn och kanter. Gammal prislapp på pärmens baksida. Kampanjmärke på pärmens framsida.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK

20 dagar sedan

Förlagsfakta

ISBN
9789186675318
Titel
Den som vakar i mörkret
Författare
Helene Tursten
Förlag
Pocketförlaget
Utgivningsdatum
20110519
Omfång
330 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
192 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Den som vakar i mörkret är Helenes nionde bok om Irene Huss och är en gastkramande kriminalroman. Dold av mörkret iakttar han kvinnorna. Han har en överenskommelse med dem, och så länge de är trogna beskyddar han dem. Men när de syndar straffar han dem med döden. En kvinna hittas död på en kyrkogård, strypt och paketerad i plast. Kroppen är omsorgsfullt rengjord och mördaren har inte lämnat några spår efter sig. Några dagar före mordet har kvinnan fått en blomma sam ett kort med obegriplig text och ett fotografi på sig själv. Kriminalinspektör Irene Huss och hennes kollegor i Göteborg har varken ledtrådar eller motiv och när ett liknande mord begås strax därefter börjar jaktken på mördaren bli desperat. "Personerna kliver fram ut klichéernas skuggor och intrigen känns både tät och läsvärt läskig. Faktiskt drar jag för gardinerna en bit in i berättelsen om stalkern som vakar utanför okända kvinnors fönster och attackerar med strypsnara." Tara "Galna mördare är standardvara i kriminalromaner, men borde inte vara det. Tursten hanterar det med ovanligt intelligenta grepp; utan att ge avkall på spänning och dramatik lyckas hon med psykologisk insikt få ytterst förvirrade motiv begripliga. " Icakuriren