Rockresan : mat, musik, minnen 1955-2005
Inbunden bok.
Nära nyskick. Wahlström & Widstrand, Stockholm.. 1:a upplagan uppl. 2005. 191 s. Inbunden. 24x24cm. 805 gram. Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Lär dig laga indiskt med Mikael Rickfors, korvlåda med Jerry Willams eller svamplasagne med Nina Persson och följ med Tomas Ledin på quigong-pass och Dregen på fisketur ... Rockresan är en annorlunda matbok och en personlig resa genom svensk mat- och musikhistoria tillsammans med sjutton av Sveriges absolut främsta rockartister. Den tar sin början i ett femtiotal som präglades av folkhemstankar och husmanskost och slutar i 00-talets experimentella crossover-kök. Intresset för god mat- att äta och att laga- är något som förenar många artister. Ute på turné blir det nämligen inte så mycket av den varan. I den här boken delar de medverkande artisterna med sig av sina favoritrecept och matminnen. De lagar själva alla rätterna i boken och berättar roliga- eller pinsamma- turnéminnen, anekdoter, skrönor och hågkomster från sin musikaliska uppväxt och karriär. Boken är cirka 200 sidor i LP-format och är rikt illustrerad med nytagna färgbilder och svartvita foton från privata gömmor och arkiv.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9146210903
- Titel
- Rockresan : mat, musik, minnen 1955-2005
- Författare
- Tovås Persson, Helena
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig laga indiskt med Mikael Rickfors, korvlåda med Jerry Willams eller svamplasagne med Nina Persson och följ med Tomas Ledin på quigong-pass och Dregen på fisketur ...Rockresan är en annorlunda matbok och en personlig resa genom svensk mat- och musikhistoria tillsammans med sjutton av Sveriges absolut främsta rockartister. Den tar sin början i ett femtiotal som präglades av folkhemstankar och husmanskost och slutar i 00-talets experimentella crossover-kök.Intresset för god mat - att äta och att laga - är något som förenar många artister. Ute på turné blir det nämligen inte så mycket av den varan. I den här boken delar de medverkande artisterna med sig av sina favoritrecept och matminnen. De lagar själva alla rätterna i boken och berättar roliga - eller pinsamma - turnéminnen, anekdoter, skrönor och hågkomster från sin musikaliska uppväxt och karriär.Boken är cirka 200 sidor i LP-format och är rikt illustrerad med nytagna färgbilder och svartvita foton från privata gömmor och arkiv.