Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
MEGANYTTIG TRIO • Medelhavskost • Stenålderskost • GI

MEGANYTTIG TRIO • Medelhavskost • Stenålderskost • GI

Häftad bok. Optimal Förlag. 2005. 297 sidor.

Nyskick. – ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! –– Moderna människor behöver förhålla sig praktiskt till forskares och näringsfysiologers rekommendationer. I synnerhet om man känner sig frisk och i form över lag är inte behovet stort att slaviskt följa ett visst koncept eller en viss diet. Men när nu experterna står eniga bakom vissa fakta vore det dumt att bara blunda för dem och gå vidare med gamla onyttiga vanor. /
I den här boken har vi försökt att ta till oss huvuddragen i de olika koncepten och lagat mat efter bästa förstånd, praktiska möjligheter och normalstor hushållskassa. Vi hävdar inte att vår mat botar sjukdomar eller åstadkommer underverk. Däremot tror vi att en sund kosthållning i enlighet med de nya forskningsrönen gör dig starkare och sundare. Recepten i den här boken kan vara ett av dina hjälpmedel för att lägga om kostvanorna. Våra grundtankar bottnar i de tre koncepten
• stenålderskost
• GI-metoden
• omegakost.
Det är därifrån vi har hämtat våra kunskaper och vår inspiration. För att vara praktiska har vi plockat russinen ur kakan och slutligen fått en egen sammanfattning av god och nyttig mat:

• Dra ner på socker och ät mycket frukt istället.
• Ät inga mejeriprodukter med fetthalt över 5 procent.
• Låt potatisen ändra status – från baslivsmedel till exotiskt inslag någon gång ibland.
• Låt pasta och ris stå tillbaka för härliga grönsakstillbehör, och välj bara fullkornsvarianten när du använder dem
• Ät mer protein (fisk och kött) och byt gärna kossa mot vilt.
• Minska drastiskt på charkprodukterna.
• Gör skillnad på bröd och bröd – Bort med baguette! Knapra knäcke och syra surdeg! /
Ur innehållet:
Boken innehåller färgbilder och 120 anpassade recept från Medelhavet, Sverige och andra platser. Alla recept är nyttiga, oavsett vilken metod du väljer, men tonvikten ligger på omegakost. –– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789172411210
Titel
Meganyttig trio - medelhavskost, stenålderskost och GI
Författare
Helena Englund - Karin Guldbrand - Inger Martin
Förlag
Optimal Förlag
Utgivningsår
2005
Omfång
297 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
172 x 230 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
715 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En meganyttig trio
Moderna människor behöver förhålla sig praktiskt till forskares och näringsfysiologers rekommendationer. I synnerhet om man känner sig frisk och i form över lag är inte behovet stort att slaviskt följa ett visst koncept eller en viss diet. Men när nu experterna står eniga bakom vissa fakta vore det dumt att bara blunda för dem och gå vidare med gamla onyttiga vanor.

I den här boken har vi försökt att ta till oss huvuddragen i de olika koncepten och lagat mat efter bästa förstånd, praktiska möjligheter och normalstor hushållskassa. Vi hävdar inte att vår mat botar sjukdomar eller åstadkommer underverk. Däremot tror vi att en sund kosthållning i enlighet med de nya forskningsrönen gör dig starkare och sundare. Recepten i den här boken kan vara ett av dina hjälpmedel för att lägga om kostvanorna.

Våra grundtankar bottnar i de tre koncepten
stenålderskost
GI-metoden
omegakost (eller medelhavskost).Det är därifrån vi har hämtat våra kunskaper och vår inspiration. För att vara praktiska har vi plockat russinen ur kakan och slutligen fått en egen sammanfattning av god och nyttig mat:

Dra ner på socker och ät mycket frukt istället. Ät inga mejeriprodukter med fetthalt över 5 procent.
Låt potatisen ändra status från baslivsmedel till exotiskt inslag någon gång ibland.
Låt pasta och ris stå tillbaka för härliga grönsakstillbehör, och välj bara fullkornsvarianten när du använder dem
Ät mer protein (fisk och kött) och byt gärna kossa mot vilt.
Minska drastiskt på charkprodukterna.
Gör skillnad på bröd och bröd Bort med baguette! Knapra knäcke och syra surdeg!Boken innehåller också färdiga menyer med vintips. Förslag på veckomenyer för bantare och för den som vill gå upp i vikt ger dig ytterligare stöd på vägen till ett sundare liv.Vid varje rätt finns balansindex på omega 6/omega 3-kvot, GI-värde och energiinnehåll.