Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Olof Palme

Olof Palme

Inbunden bok Bonnier Carlsen. 2004. Inbunden. Dekorerat laminatband.

Mycket gott skick. Olof Palme och Astrid Lindgren är de två första titlarna i en serie lättlästa, spännande biografier över kända personer, värda att veta mycket om för dagens unga. Unikt fotografiskt bildmaterial, ofta från familjens privata samlingar. Olof Palme, det var väl han som blev skjuten? Många barn vet inte mer än så om denne store statsman som ute i världen är en av de mest kända svenskarna. Men hur började det? Sin barndoms somrar tillbringade Olof på morföräldrarnas gård i Lettland. Där såg han fattigdomen på nära håll, samtidigt som han lärde sig att leva i en internationell miljö med flera språk. Under åren på internatet i Sigtuna fick Olof känna på förtryck och översitteri, något som han lärde sig att hata. Så småningom träffar han statsminister Tage Erlander och uppslukas av politiken både i Sverige och intnernationellt. Olof Palme är en spännande faktaberättelse om en intensiv och fascinerande människa som kom från överklassmiljö men som utvecklade ett brinnande socialt engagemang. Det är en både allvarlig och rolig bok om en färgstark människas händelserika liv. Den handlar främst om människan Olof Palme och vad han tyckte var viktigast i livet både i ungdomsåren, som familjefar, som Sveriges statsminister, som internationell statsman och som en av våra främsta fredskämpar.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9163827921
Titel
Olof Palme
Författare
Helena Bross
Förlag
Bonnier Carlsen
Utgivningsår
2004
Omfång
79 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
155 x 204 mm Ryggbredd 11 mm
Vikt
277 g
Språk
Svenska
Baksidestext
 Olof Palme och Astrid Lindgren är de två första titlarna i en serie lättlästa, spännande biografier över kända personer, värda att veta mycket om för dagens unga. Unikt fotografiskt bildmaterial, ofta från familjens privata samlingar.  Olof Palme, det var väl han som blev skjuten? Många barn vet inte mer än så om denne store statsman som ute i världen är en av de mest kända svenskarna. Men hur började det?  Sin barndoms somrar tillbringade Olof på morföräldrarnas gård i Lettland. Där såg han fattigdomen på nära håll, samtidigt som han lärde sig att leva i en internationell miljö med flera språk. Under åren på internatet i Sigtuna fick Olof känna på förtryck och översitteri, något som han lärde sig att hata. Så småningom träffar han statsminister Tage Erlander och uppslukas av politiken både i Sverige och intnernationellt.   Olof Palme är en spännande faktaberättelse om en intensiv och fascinerande människa som kom från överklassmiljö men som utvecklade ett brinnande socialt engagemang. Det är en både allvarlig och rolig bok om en färgstark människas händelserika liv. Den handlar främst om människan Olof Palme och vad han tyckte var viktigast i livet både i ungdomsåren, som familjefar, som Sveriges statsminister, som internationell statsman och som en av våra främsta fredskämpar.