Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Repuls

Repuls

Häftad bok 10tal bok. Originalupplaga uppl. 2011. 88 sidor.

Nyskick. Förlagsny. Debutboken.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789197811323
Titel
Repuls
Författare
Helena Boberg
Förlag
10tal bok
Utgivningsår
2011
Omfång
88 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
152 x 190 mm Ryggbredd 9 mm
Vikt
188 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I mer än 30 år har 10TAL publicerat litterära debutanter i tidskriften, men vi kan nu med stolthet för första gången presentera en litterär bokdebutant: 10TAL Bok ger ut Helena Bobergs diktsamling Repuls. Repuls är en kompromisslös poesimonolog präglad av ambivalens och förskjutna minnesförvrängningar, där Polanski och Ovidius är återkommande dialogparter. Likt Narcissus som söker sin Eko famlar diktens jag efter självet och omvärlden, men lyckas hon någonsin nå fram till sitt dolda du? Helena Boberg är född 1974, bor i Stockholm och har länge arbetat i olika litterära sammanhang, bl a var hon en tid på 90TAL och debuterade under 00-talet på 00TAL. Hon är medlem i redaktionen för tidskriften Kritiker och går förlagsutbildningen vid Stockholms universitet. Missa inte nya numret av 10TAL som utkommer samtidigt som Repuls, där författaren Sara Mannheimer har träffat Helena Boberg för ett samtal om skrivandet och dikterna. ”Diktjaget i Repuls är något monstruöst, men på ett psykologiskt plan finns det något uppriktigt i det”, säger Boberg. ”Jag tycker att det är obehagligt själv, men jag behövde utforska det.” ”Tålmodigt formar hon en återhållsamt omsorgsfull poesi med uppdämd sprängkraft som gång på gång tätnar i starka formuleringar […] Boberg har med sin debut djärvt och säkert åskådliggjort livets ängslor och osäkerheter.
” Svenska Dagbladet "I denna kompromisslöshet blir Helena Bobergs poesi till, skarpt och naket men också avskalat anonymt. Dikterna hämtar sin intensitet just ur denna spänning, vägrar passionerat att bli terapeutiska” Sydsvenskan ”Repuls vistas i det motstridiga, insisterande och drabbande uthålligt. Det är en dikt som inte överskrider de igenkännbara strukturer den arbetar med – så som psykoanalytiska begrepp och kön – men som i sitt kvardröjande utsätter dem för ett nötande, tärande. Väldigt ofta blir det väldigt snygg dikt.” Aftonbladet