Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Den tekniske kockens experimentella kokbok : 117 kemiska experiment i köket

Den tekniske kockens experimentella kokbok : 117 kemiska experiment i köket

Inbunden bok. Jure Förlag. 1 uppl. 2014. 91 sidor.

Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 2]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789172235892
Titel
Den tekniske kockens experimentella kokbok : 117 kemiska experiment i köket
Författare
Hegg, Per-Olof
Förlag
Jure Förlag
Utgivningsår
2014
Omfång
91 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
214 x 275 mm Ryggbredd 9 mm
Vikt
600 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Den första ”Den tekniske kocken” beskriver molekylär gastronomi med utgångspunkt från olika livsmedelsstrukturer, medan ”Den tekniske kocken 2” tar sin utgångspunkt i mera kemi och introducerar molekylbegreppet. Tillsammans ger de båda böckerna en komplett beskrivning av de tekniska, kemiska, historiska och biologiska egenskaperna hos livsmedel – ett livsmedelsteknologiskt uppslagsverk.

Syftet med denna tredje bok i serien är att:

● sprida livsmedelskunskap genom enkla experiment

● introducera molekylär gastronomi för livsmedelsintresserade och

● skapa nya och överraskande smaksensationer.

En viktig utgångspunkt för att skriva den nya ”experimentella kokboken” har dels varit författarens unika forskarkontakter och egen forskning, dels att som medlem i Skåneländska Gastronomiska Akademien kunnat utnyttja kontakterna med den sydsvenska gastronomiska eliten som lett till en rad idéer och experiment.

Ambitionen är att experimenten ska vara:

● enkla och lätta att utföra i köket

● kittlande och överraskande både vad avser smaken och vad ögat ser

● innehålla nytänkande.

PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi vid Norges Lantbrukshögskola. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin och föreläser flitigt över hela landet.