Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Stora boken om inredning

Stora boken om inredning

Inbunden bok. Infotain & Infobooks Sweden. 1 uppl. 2007. 216 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Svagt böjda kanter på omslag.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9170032475
Titel
Stora boken om inredning
Författare
Hedvig Hedqvist - Ingela Broström - Ulrika Knutson - Petter Eklund - Anette Granlund
Förlag
Infotain & Infobooks Sweden
Utgivningsår
2007
Omfång
216 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
236 x 292 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
1376 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Stora boken om inredning

Från möblering och ljussättning till dekoration och fönsterarrangemang.


I Stora boken om inredning berättar några av landets främsta experter på heminredning hur man kombinerar funktion och estetik för att skapa det personliga boendet - ett hem.

Boken ger i text och bild konkreta råd och inspirerande tips på inredningens olika delar. Här finns allt från planering och möblering till färgsättning av väggar och tak, vilket golv som passar till vad, mattor och tapeter, ljussättning, vackra gardinarrangemang, smarta förvaringslösningar och arrangemang av växter på liten yta som balkong och uteplatser. Dessutom innehåller boken fakta om formgivare och designhistoria.

Stora boken om inredning fungerar lika bra som lärobok, uppslagsbok och som avkopplande lektyr en ledig kväll.En inspirationskälla fullspäckad med fakta, råd och tips. Illustrerad med drygt 100 bilder av kända fotografer som Åke E:son Lindman, Max Brouwers, Svante Sjöstedt m.fl.

OM FÖRFATTARNA


Ingela Broström är byggnadsantikvarie med kulturhistorisk inredning som specialintresse. Hon är en flitig föredragshållare och skrev tillsammans med Elisabet Stavenow-Hidemark och Lars Lööv den Augustnominerade Tapetboken (Byggförlaget 2004).

Eric Desmeules, är ljusdesigner och ljuskonsult. Han har medverkat i flertalet bokproduktioner, t.ex. Ljussätt din trädgård Engstrand (Forum 2004) och Nordiskt ljus hemma samt är en välkänd föredragshållare.Petter Eklunds bakgrund i popmusikens värld blev den naturliga basen för textskrivandet. Skriver helst om design, konstindustrihistoria, keramik, hus, hem och resor i bl. a. tidskrifterna Residence, Antik & Auktion och Turist. Han har skrivit flera böcker, t.ex. På spaning efter gruvlavar (Byggförlaget 1995) Lugnet (Byggförlaget 1997) m.fl.

Karin Fridell Anter är arkitekt och har ägnat större delen av sitt yrkesliv åt färgfrågor. Karin har skrivit och redigerat flera böcker, bl.a. Så målade man. Svenskt byggnadsmåleri från senmedeltid till nutid. (Byggtjänst 1989), Utvändig färgsättning. Förutsättningar, arbetssätt, exempel (Byggforskningsrådet 1997), och antologin Forskare och praktiker om FÄRG, LJUS RUM (Formas 2006).Anette Granlund är intendent på Bukowskis Auktioner i Stockholm och expert inom mattor, textilier, islamiskt och asiatiskt konsthantverk. Hon är medarbetare i Antik & Auktion, DOZAR samt i utländska facktidsskrifter. Hon är välkänd expert i TV-programmet Antikrundan, där hon medverkat under många år.

Hedvig Hedqvist är inredningsarkitekt och har varit designskribent i Svenska Dagbladet under drygt tjugofem år. Hon har också skrivit och medverkat i flera böcker om design, konsthantverk och arkitektur. Hedvig har skrivit flera böcker, t.ex. Fourteen Swedish Embassies built 1959-99 (Byggförlaget 2001), 1900-2002 Svensk form, internationell design (Bokförlaget DN 2002), Modernt Svenskt Tenn (Atlantis 2004). Hon har även varit ansvarig för ett flertal utställningar, nu senast på Centre Culturel Suédois i Paris (2006).

Ulrika Knutson är journalist och kulturskribent, bland annat i Veckans affärer och Expressen. Hon är också en välkänd radioröst i kulturradion och i Godmorgon, världen samt har medverkat i TV-programmen Kulturen och Filmkrönikan. Ulrika har bl. a. skrivit böckerna Mallorca en smaksak (Bokförlaget DN 1998), Augustnominerade Kvinnor på gränsen till genombrott (Albert Bonniers Förlag 2004).Christel Kvant har tidigare jobbat som redaktör för inredning och trädgård på tidskriften Femina i 10 år. Numera är hon frilansande journalist, författare och fotograf - och skriver mest om trädgård. Christel har skrivit böckerna Trädgårdens rum (Prisma 2004), Trädgårdsmästarnas Sofiero (Prisma 2001), Den lilla trädgården (Prisma 2003)och Vår Trädgårdsbok (Prisma 2005).Ann Sjöstedt arbetar som frilansskribent, inredare och stylist. Uppdragen varierar med allt från matfotograferingar till reklam, privata inredningar och tidningsreportage. Ann har bl a skrivit boken Gardiner för svenska hem (Prisma 2002).
Ingrid Sommar är journalist och en av våra mest anlitade designskribenter. Hon har skrivit flera böcker om arkitektur och design, till exempel Stockholm modern - En guide till stans design (Wahlström & Widstrand 1998), Nordiskt ljus hemma (Forum 2004), Italienska trädgårdar (Natur & Kultur 2005), och Funkis Stilen som byggde Sverige (Forum 2006). Ingrid medverkar regelbundet i såväl flera svenska och internationella inredningsmagasin som i arkitekturtidskrifter.

Johanna Wieslander är skrivande civilekonom med förkärlek för ordning, reda och smarta lösningar! Hon har tidigare arbetat som konsult (It- och management) och arbetar nu på Vi i villas redaktion.