Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vad vi har mest skäl att göra : Derek Parfits moralfilosofi

Vad vi har mest skäl att göra : Derek Parfits moralfilosofi

Häftad bok

Nyskick. Bokförlaget Daidalos | Utg. 2019 | Danskt band | 293 s. | 9789171735614 | Denna bok är förlagsny. | Språk: Svenska ------ Mer info: Derek Parfit (1942–2017) var en av vår tids mest originella moralfilosofer. Hans bidrag har diskuterats intensivt i flera decennier och andra moralfilosofer måste ta hänsyn till hans idéer, vare sig de håller med honom eller inte. Den som vill förstå modern moralfilosofi behöver därför förstå vad Parfit säger. Men Parfit skrev för andra fackfilosofer och texterna är därför tekniska och relativt svårlästa. Parfits originalitet bestod bland annat i att han insåg att många av våra grundläggande moraliska föreställningar är felaktiga. Och vad värre är: att det ofta har riktigt dåliga konsekvenser. "Vad vi har mest skäl att göra" är en lättillgänglig introduktion till Parfits normativa teori. Boken undersöker bland annat hur Parfits böcker hänger samman, vilka frågor han söker svar på och hur man ska förstå hans teori om vad vi har mest skäl att göra. Dessutom har boken ambitionen att klargöra hur Parfit tänkte sig att vi skulle kunna lösa några av våra mest pressande frågor, som ansvaret för klimatförändringen och den globala fattigdomen. Parfit, som framför allt brottades med moralteorins allra mest grundläggande teoretiska frågor, skrev inte så mycket om detta. Men i sista hand var det dessa problem han ville hitta lösningar på. Anders Hansson är född 1979 och har tidigare skrivit "Tre slags etiska teorier?" (Thales 2018) som visar på grundläggande likheter mellan de etiska teorierna hos Aristoteles, Immanuel Kant och Henry Sidgwick, och "Aristoteles etik" (Daidalos 2016), en introduktion till Aristoteles etiska texter.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789171735614
Titel
Vad vi har mest skäl att göra : Derek Parfits moralfilosofi
Författare
Anders Hansson
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Utgivningsår
2019
Omfång
293 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
137 x 210 mm
Språk
Svenska
Baksidestext
Derek Parfit (1942–2017) var en av vår tids mest originella moralfilosofer. Hans bidrag har diskuterats intensivt i flera decennier och andra moralfilosofer måste ta hänsyn till hans idéer, vare sig de håller med honom eller inte. Den som vill förstå modern moralfilosofi behöver därför förstå vad Parfit säger. Men Parfit skrev för andra fackfilosofer och texterna är därför tekniska och relativt svårlästa.

Parfits originalitet bestod bland annat i att han insåg att många av våra grundläggande moraliska föreställningar är felaktiga. Och vad värre är: att det ofta har riktigt dåliga konsekvenser.

"Vad vi har mest skäl att göra" är en lättillgänglig introduktion till Parfits normativa teori. Boken undersöker bland annat hur Parfits böcker hänger samman, vilka frågor han söker svar på och hur man ska förstå hans teori om vad vi har mest skäl att göra.

Dessutom har boken ambitionen att klargöra hur Parfit tänkte sig att vi skulle kunna lösa några av våra mest pressande frågor, som ansvaret för klimatförändringen och den globala fattigdomen. Parfit, som framför allt brottades med moralteorins allra mest grundläggande teoretiska frågor, skrev inte så mycket om detta. Men i sista hand var det dessa problem han ville hitta lösningar på.

Anders Hansson är född 1979 och har tidigare skrivit "Tre slags etiska teorier?" (Thales 2018) som visar på grundläggande likheter mellan de etiska teorierna hos Aristoteles, Immanuel Kant och Henry Sidgwick, och "Aristoteles etik" (Daidalos 2016), en introduktion till Aristoteles etiska texter.
Ytterligare författare: Hansson, Anders