Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Makroekonomi i ett nötskal

Makroekonomi i ett nötskal

Häftad bok Studentlitteratur AB. 2 uppl. 2017. 144 sidor.

Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789144119564
Titel
Makroekonomi i ett nötskal
Författare
Hans Svanberg
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2017
Omfång
144 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
220 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Syftet med denna bok är att presentera makroekonomins grunder i kortfattad form, med en tydlig och transparent struktur – dessutom med en förankring i svenska förhållanden. Målet är ändå att boken ska vara uttömmande – läsaren ska inte lämnas med beskedet att ”det bara är så”. Användningen av formler och matematik är begränsad – framställningen har koncentrerats till några få centrala modeller med stort förklaringsvärde. Hur dessa fungerar beskrivs i gengäld desto mer ingående.  Som en länk till andra samhällsvetenskaper och för att tydliggöra makroekonomins betydelse för den allmänpolitiska idéutvecklingen har den ekonomiska idéhistorien fått en framskjuten plats.  Boken vänder sig i första hand till den som läser kurser där nationalekonomi ingår som en mindre del: journalister, lärare, fastighetsekonomer med flera. Även A-nivåstudenter i nationalekonomi kan ha nytta av en bok som sammanfattar och systematiserar ämnet. 

I denna nya upplaga har framför allt tidsserier och övrig statistik uppdaterats. Framställningen har anpassats till dagens svenska verklighet där minusränta och strävan efter högre inflation är nya inslag i den ekonomiska politiken. En annan förändring är att modellerna genomgående fått engelska beteckningar. Studentröster om boken: ”Bra introduktion med djup och rakt-på-fakta i mix.” ”Oerhört pedagogisk och lättläst.”