Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Med kluven tunga. Europa, migrationen och integrationen

Med kluven tunga. Europa, migrationen och integrationen

Inbunden bok. Liber. 1 uppl. 2011. 392 sidor.

Mycket gott skick. Inbundet pappband. Hörnen och ryggen aningen kantstötta. Med dedikation från förf.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789147096909
Titel
Med kluven tunga : Europa, migrationen och integrationen
Författare
Persson, Hans-Åke
Förlag
Liber
Utgivningsår
2011
Omfång
392 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
624 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Den här boken har en bred historisk ansats till Europas immigration och emigration, och dessas påverkan på den nationella identiteten. I centrum för analysen står fem olika stater och samhällen: Sverige, Danmark, Tyskland, Österrike och Israel, och en jämförelse mellan dessa samhällen som alla har genomgått djupa förändringar på senare tid. Den samtidshistoriska analysen fokuserar på begreppen migration, integration och nationalism som ingångar för att vidga förståelsen av Europa.

Läs mer
Boken är såväl intellektuellt utmanande som spännande läsning. Den är välskriven, lättillgänglig och präglas genomgående av ett stimulerande och reflekterande synsätt. Det är historia när den är som bäst. Boken är ett måste för studenter i historia, Europastudier, mänskliga rättigheter och Internationell Migration och Etniska Relationer (IMER). Men den är även värdefull för alla de som är nyfikna på och vill få perspektiv på migrationens och integrationens Europa. Författarna ger en sammansatt bild och en historisk inramning till hur vi ska förstå migrationen från och till Europa av idag, med åtföljande integrationsproblem.
När det gäller lösningen av de senare avslutas boken med konstaterandet att en lyckad europeisk integration måste grundas i de specifikt europeiska värden som bygger på det sekulära förnuftet i modernismens och upplysningens ideal. Men det måste genast sägas: Det är inte fråga om ovillkorlig integration dikterad av majoritetsbefolkningen, utan om en integration byggd på ömsesidighet i kompromissens tecken.

Om författarna
Hans-Åke Persson är professor i modern europeisk historia vid Roskilde universitet.
Håkan Arvidsson är pensionerad universitetslektor i historia från Roskilde universitet. Han har sedan 30 år skrivit artiklar om kultur, historia och samhällsfrågor i ett flertal tidningar och tidskrifter.