Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Matresa i väst - Reportage och recept från västsvenska gårdar

Matresa i väst - Reportage och recept från västsvenska gårdar

Häftad bok.

Nyskick. Gullers, 2008. 143 s. Trådhäftad. Nyskick. Illustrerad med fotografier.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789188238825
Titel
Matresa i väst : reportage och recept från västsvenska gårdar
Författare
Hamilton - Håkansson - Gotander
Förlag
Gullers förlag
Utgivningsår
2008
Omfång
144 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
195 x 220 mm Ryggbredd 12 mm
Vikt
533 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Runt om i vårt land växer de fram: gårdsbutiker med lokala produkter. Och de ligger helt rätt i tiden - närproducerat, småskaligt och lokalt är begrepp som blivit allt viktigare för svenska konsumenter.

I "Matresa i väst - reportage och recept från västsvenska gårdar" får vi följa med Louise Hamilton och fotograferna Magnus Gotander och Bo Håkansson till tio gårdar i Halland, Bohuslän, Västergötland och Dalsland. Vi får möta unga entusiaster som bryter ny mark och erfarna odlare och uppfödare som förvaltar arvet efter generationer. Vi lär känna människorna bakom produkterna och får ta del av deras drömmar och visioner - men också deras hårda arbete. Alla delar de generöst med sig av sina egna recept.

"Matresa i väst - reportage och recept från västsvenska gårdar" är en matnyttig reportagebok och dessutom en inspirationskälla för var och en som vill botanisera i vårt lands många gårdsbutiker. Förslag på fler utflyktsmål samt övernattningstips inför matresor i väst finns i slutet av boken.

"Omsorgen om hälsan och miljön har de senaste åren drivit fram många småskaliga matproducenter. De är miljömedvetna, håller landskapet öppet och förkortar avståndet mellan jord och bord. I många bygder har de gett ny optimism och framtidstro ... Du möter några av dem i denna reportagebok. Läs - och gläd dig åt de löftesrika trender som redan gett oss godare och sundare mat!" Stefan Edman ur förordet