Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Konspiration Olof Palme : mordet, politikern och hans tysta fiender

Konspiration Olof Palme : mordet, politikern och hans tysta fiender

Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2015. 398 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlagsny!
Lösningen på gåtan?

Mordet på Olof Palme har i 30 år framstått som en olöslig gåta. Kanske är det inte så. Den prisbelönte grävande journalisten Gunnar Wall pekar i denna bok på att lösningen kan ligga närmare än vad vi letts att tro. Han har fått kontakt med flera personer som valt att till sist berätta om vad de själva upplevt - märkliga händelser som väckt frågor om mordet och som inte lämnat dem någon ro trots alla år som gått.

Här möter vi inte bara en rad vittnen. Vi får också en påminnelse om det dramatiska samhällsklimatet 1986, då Sverige hade en statsminister som var hyllad av många men samtidigt djupt avskydd av andra. Hans motståndare fanns både i Sverige och utomlands. Många hade höga positioner och var vana att fatta drastiska beslut.

Pusselbitar fogas till varann i denna bok. Och läsaren konfronteras med frågan: Var sanningen om Palmes död sådan att den var farlig att utreda när spåren efter mördaren var färska?

Gunnar Wall menar att mycket pekar på att den svenske statsministern föll offer för ett väl planerat politiskt attentat - och att utredningen under de första avgörande åren var ett spel för gallerierna. Kanske, menar han, är Sverige idag moget för att närma sig vad som egentligen hände den där kalla februarikvällen.
Sven Gunnar Wall, född den 22 juni 1951, är en svensk journalist och författare.

Wall är bland annat känd för boken Mörkläggning: statsmakten och Palmemordet, en ingående granskning av de påstådda politiska manipulationerna runt Palmeutredningen. Boken, som gavs ut i två volymer på förlaget Kärret, Göteborg 1997, belönades 1998 med Föreningen Grävande Journalisters pris Guldspaden. När advokat Pelle Svensson 1998 lade fram "bombmannen" Lars Tingströms så kallade testamente hävdade Wall i en debattartikel i Dagens Nyheter att Svensson hade manipulerat det brev från Tingström som var det enda konkreta beviset.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789155262105
Titel
Konspiration Olof Palme : mordet, politikern och hans tysta fiender
Författare
Wall, Gunnar
Förlag
Bokförlaget Semic
Utgivningsår
2015
Omfång
398 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 235 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
702 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Mordet på Olof Palme har i snart 30 år framstått som en olöslig gåta. Kanske är det inte så. Den prisbelönte grävande journalisten Gunnar Wall pekar i denna bok på att lösningen kan ligga närmare än vad vi letts att tro. Han har fått kontakt med flera personer som valt att till sist berätta om vad de själva upplevt – märkliga händelser som väckt frågor om mordet och som inte lämnat dem någon ro trots alla år som gått.Här möter vi inte bara en rad vittnen. Vi får också en påminnelse om det dramatiska samhällsklimatet 1986, då Sverige hade en statsminister som var hyllad av många men samtidigt djupt avskydd av andra. Hans motståndare fanns både i Sverige och utomlands. Många hade höga positioner och var vana att fatta drastiska beslut.Pusselbitar fogas till varann i denna bok. Och läsaren konfronteras med frågan: Var sanningen om Palmes död sådan att den var farlig att utreda när spåren efter mördaren var färska?Gunnar Wall menar att mycket pekar på att den svenske statsministern föll offer för ett väl planerat politiskt attentat – och att utredningen under de första avgörande åren var ett spel för gallerierna. Kanske, menar han, är Sverige idag moget för att närma sig vad som egentligen hände den där kalla februarikvällen.