Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Svart jord

Svart jord

Inbunden bok. Frank. 2008. 432 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185865161
Titel
Svart jord
Författare
Gunnar Lindstedt
Förlag
Frank
Utgivningsår
2008
Omfång
432 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
Klarar jordbruket att leverera vårt dagliga bröd när oljan sinar?
Överallt i världen satsas enorma belopp på så kallade förnyelsebara drivmedel som ska ersätta oljan. Frågan är om världens åkermark verkligen räcker för att framställa både mat och drivmedel? Nu väntar oljebrist med förödandekonsekvenser. Ett allt varmare klimat på grund av koldioxidutsläppen, vattenbrist och fortsatt befolkningstillväxt i världen kommer att sätta fokus på världens matproduktion. Det spannmålsöverskott vi vant oss vid kan inom några år förvandlas till spannmålsbrist. Forskarna räknar med att det varmare klimatet i världen leder till allt lägre skördar. Vårt sätt att leva och livnära oss måste förändras.Många anser att vi måste tillbaka till ett kretsloppsjordbruk som är ekologiskt uthållit. I Svart jord berättar journalisten Gunnar Lindstedtspännande och välskrivet utifrån personliga erfarenheterom de avgörande förändringar vi står inför.
En mil från Vadstena ligger Skänninge, där Gunnar Lindstedts morfar var disponent för Weibulls som tog emot spannmålen från östgötabönderna. Genom Skänninge, sin egen barndomsstad,beskriver hanutvecklingen från jordbruks-Sverige till våra dagars postindustriella samhälle. Vi följer även bolaget Black Earth Farming, som köper upp tusentals hektar mark i Ryssland. Målet är att börja bruka Rysslands övergivna svarta jord.
Gunnar Lindstedt följer människor i Sverige, i Ryssland och i USA. Han granskar de stora multinationella livsmedelsföretagen som driver utvecklingen åt fel håll. Deras lösningar med genmodifierade grödor, globala transporter och industriell stordrift hotar allas vår framtid.
Gunnar Lindstedt mottog 1998 Stora Journalistpriset och är en av Sveriges främsta journalister. Han har tidigare utgivit mycket lovprisade böcker som Olja (2005), Boo.com och IT-bubblan som sprack (2001) samt Svindlande affärer -historien om Trustor (2000). Gunnar Lindstedt är verksam som reporter på Veckans Affärer.