Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Hitlers krigsmakt Die wehrmacht 1935-1945

Hitlers krigsmakt Die wehrmacht 1935-1945

Fisher & co 2007. Inbunden med skyddsomslag, nyskick, ny oläst bok.......... // Die Wehrmacht bestod av sammanlagt 18 miljoner soldater. Av dessa skulle nära fem miljoner aldrig överleva kriget. Många av de tyska soldaterna var själva offer, men det var också många som utan att tveka gjorde sig skyldiga till krigsförbrytelser. Alltför få bjöd den nazistiska förtryckarregimen motstånd. I kapitel som ?Angreppet på Europa? och ?Kamp in i undergången? gör Guido Knopp upp med många myter om Hitlers superarmé

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185183722
Titel
Hitlers krigsmakt : die Wehrmacht 1933-1945
Författare
Guido Knopp
Förlag
Fischer & Co
Utgivningsår
2009
Omfång
354 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
170 x 240 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
800 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Die Wehrmacht bestod av över 18 miljoner soldater. Av dessa dog en tredjedel under kriget. Många av de tyska soldaterna var själva offer, men det var också många som utan att tveka gjorde sig skyldiga till krigsförbrytelser. Alltför få bjöd den nazistiska förtryckarregimen motstånd.
I kapitel som Arméns förbrytelser och Kampen mot undergången gör Guido Knopp upp med många myter om Hitlers superarmé. Die Wehrmacht kontrollerade som mest halva Europa och gick från det totala kriget till det totala nederlaget. Knopp visar hur armén fungerade som ett viktigt maktinstrument i händerna på Hitler och undersöker de olika aktörernas roller, från general till soldat. I sitt arbete har han utnyttjat möjligheten att intervjua de sista levande vittnena och stödjer sin dokumentation på delvis okända historiska källor.

GUIDO KNOPP (f. 1948) är Tysklands mest lästa och etablerade historiker. I en rad böcker och tv-dokumentärer har han i första hand kastat nytt ljus över många av Tredje rikets och nationalsocialismens mörka hemligheter.