Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Att sätta gränser

Att sätta gränser

Inbunden bok Natur & Kultur. 2 uppl. 1998. 316 sidor.

Gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9127073696
Titel
Att sätta gränser
Författare
Grandelius
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
1998
Bandtyp
Kartonnage
Vikt
552 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Varför har vi vuxna så svårt att säga ifrån och sätta gränser?
Att inte låta barn erfara tydliga gränser ger dem falska förespeglingar om att de alltid står oemotsagda och i centrum för alla andra vilket inte kan ge annat än grymma besvikelser framöver. Genom att sätta gränser talar vi om att vi ibland måste dela med oss, respektera andra, lära av och lyssna till andra, och att vi då och då tvingas avstå från en del av våra önskningar.

Bengt Grandelius vill framhålla vikten av vuxenauktoritet. Det är viktigt att vi tror på oss själva och orkar vara de vuxna som våra barn behöver. En rad vardagliga konflikter mellan barn och vuxna beskrivs och en hel del handfasta råd förmedlas. Läsaren får också en bakomliggande förståelse för varför vuxenheten gått vilse .

Vi gör det mycket svårt för oss om vi tror att det är möjligt att leva med våra barn – älska dem, respektera dem och uppmuntra deras initiativ- och skaparkraft – utan att ta hänsyn till oss själva som de erfarna personer vi faktiskt är. Vuxna vet en hel del som barn inte vet, men många föräldrar förnekar det i sin rädsla att kränka barnet.

Ett sista kapitel berör hur man i relationer mellan vuxna – hemma, på föräldramöte, på jobbet etc – kan ha användning av det synsätt på gränssättning som författaren förmedlar. Att sätta gränser är en förmåga som utvecklats ur vad vi själva fått lära oss och erfara -- som barn!

Bengt Grandelius
är leg psykolog och privatkliniskt verksam. Han har en omfattande erfarenhet av socialt behandlingsarbete med barn och ungdomar; dels som familjeterapeut, dels som hand-ledare och utbildare inom barnomsorg, skola, socialtjänst och högskola. Tiotusentals föräldrar och yrkesverksamma inom skola och omsorg runt om i landet har hört hans föreläsningar och bidragit med synpunkter till denna bok.