Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Sova gott. En sömnguide från a till zzzzz

Sova gott. En sömnguide från a till zzzzz

Dekorerat förlagsband. Forum 2004. Vikt 540 gram (porto januari 2013, b-post 39 kr). 160 sidor. Illustrerad med teckningar.

Mycket gott skick. (v23)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9137124161
Titel
Sova gott
Författare
Gottfried Gemzell - Jenny Gemzell
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2004
Omfång
157 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
172 x 208 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
531 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Allt fler svenskar lider av sömnproblem. Den långa, mörka vintern är en tid då många är konstant trötta. Antingen har vi svårt att somna eller så vaknar vi inte när vi ska. Några sover ytligt och oroligt, andra plågas av mardrömmar.  Sova gott gör själva sovandet till en konst. Det är både njutningsfull läsning och en praktisk handbok för alla som önskar att de sov bättre. Här avhandlas allt som rör den goda sömnens förutsättningar – och de är många: Hur ska sovrummet vara beskaffat; hur förbereder man sig bäst för en riktigt god natts sömn och hur ser man till så att man inte vaknar upp på fel sida? Hur fungerar det där med drömmar; behöver vi verkligen sova så mycket som vi gör och hur var det egentligen med de där fåren? Vad händer när klockan på väggen inte stämmer med den biologiska, hur hanterar man jet lag och vad är hemligheten bakom den effektiva tuppluren?  Dålig sömn leder inte bara till trötthet. Sänkt immunförsvar, allmän hängighet, nedsatt koncentration och irritation är omedelbara effekter av för lite vila. Olyckor, stora som små, inträffar nästan alltid på grund av trötthet: Harrisburg, Tjernobyl, de flesta trafikolyckor, för att inte tala om gräl runt frukostborden.  I Sova gott får du nycklarna till ett gladare, friskare och mer utvilat liv under de vakna timmarna. Gottfried Gemzells träffsäkra och lustfyllda ton, och Jenny Herrströms eleganta illustrationer gör Sova gott till vinterns perfekta gå bort-present.    I Sova gott finns handgripliga tips, rolig kuriosa, intressant historik och häpnadsväckande fakta. Här lär du dig bland annat: Alla tiders mest effektiva insomningsknep Vad som händer i kroppen när vi sover Sovcykelns olika stadier Varför fet mat och alkohol är bedrägliga sömnpiller Vad hypnos, ide och andra sömnliknande tillstånd egentligen är Att bädda i olika stilar: den klassiskt lantliga, den urbana eller den kontinentala Att laga den godaste nattmackan och blanda den ultimata sängfösaren Sova gott är en rolig och faktaspäckad bok full av annorlunda infallsvinklar på någonting vi trots allt gör tjugofem år av våra liv: sover.  God natt!