Gastronomisk uppslagsbok
Häftad bok. Bokförlaget Forum. 1995. 359 sidor.
Mycket gott skick. ///Förlagets beskrivning: Vet ni vad adamsfikon, adamsäpple och alligatorpäron är? Vet m var ordet barbecue har sitt ursprung? Letar ni efter recept på Ängels on horseback? Biff å la Rydberg? Blodpudding? Enköpingslåda? Gazpacho? Lingonpäron? Oxfilé Wellington? Kan ni blanda till en Blue Lady? Daiquiri? Klondike highball? Vet ni vem Caréme var? Gustafva Björklund? Charles Emil Hagdahl? Vet ni vad garnityren å l'anversoise, å la florentine, á la norvégienne och á la turque består av? Vet ni vad blanchera, montera och pochera betyder? Svaren på dessa frågor och många andra finner ni i Gastronomisk uppslagsbok som innehåller omkring 5000 uppslagsord ordnade från A till Ö.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9137107704
- Titel
- Gastronomisk uppslagsbok
- Författare
- Gorys, Erhard - Sandberg, Marianne - Schimmel, Peter
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1995
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 173 x 235 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 947 g
- Språk
- Svenska