Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Tyskt trauma

Tyskt trauma

Inbunden bok Ordfront Förlag. 2002. 413 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173248686
Titel
Tyskt trauma
Författare
Gitta Sereny
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2002
Omfång
413 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
752 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Författaren och journalisten Gitta Sereny föddes i Wien 1923 och var redan vid elva års ålder med på ett nazistmöte i Nürnberg. Under andra världskriget tog hon hand om övergivna barn i Frankrike innan hon tvingades fly till USA. Efter kriget arbetade hon för FN med flyktingar i det ockuperade Tyskland, bland annat med att återbörda ariska barn som nazisterna stulit till deras ursprungsfamiljer i östra Europa, vilket beskrivs i ett av de starkaste kapitlen i Tyskt trauma.

I flera decennier har hon sedan skrivit om krigets och Tredje rikets följder, ofta i form av djupgående och närgångna intervjuer och porträtt av kända nazister. Jag är framför allt intresserad av hur människan som individ ger efter för eller står emot ondska, säger hon. Här berättar hon om bland andra Kurt Waldheim, Leni Riefenstahl och ukrainaren John Demjanjuk, som ställdes inför rätta, anklagad för att vara Ivan den förskräcklige från utrotningslägret Treblinka. Även högt uppsatta nazisters barn blir föremål för hennes intresse.

Sereny var den första journalist som blev indragen i publiceringen av Hitlers förfalskade dagböcker och hon lägger fram en alldeles egen förklaring till dem och visar vad som egentligen var avsikten bakom bedrägeriet.En av de stora Tysklandskännarna och en av världens stora reportrar skriver om landet i Europas mitt och dess mörka historia.Författaren: Gitta Sereny har funnit en stor publik i Sverige med sina böcker Ohörda rop, Albert Speer och sanningen och Vid avgrunden.