Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Peter Pan : den röde piraten

Peter Pan : den röde piraten

Inbunden bok Damm förlag. 1 uppl. 2006. 270 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. En sida vikt i nederkant av förvaring. Oläst bok. [rum 1]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9171306250
Titel
Peter Pan : den röde piraten
Författare
Geraldine McCaughrean
Förlag
Damm förlag
Utgivningsår
2006
Omfång
270 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
142 x 216 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
412 g
Språk
Svenska
Baksidestext
KAPTEN PETER PAN

av Geraldine McCaughrean

Den har lästs och älskats i över hundra år. Miljontals barn och vuxna över hela världen har tillsammans med Wendy, Michael och John gjort resan till landet Ingenstans - en magisk plats där allt kan hända. Berättelsen om Peter Pan är en av våra stora klassiker. Men hur gick det egentligen sen? I jakten på en officiell uppföljare utlyste rättighetsinnehavaren Great Ormond Street Hospital i augusti 2004 en internationell tävling. Över hundra bidrag utsattes under det följande året för juryns granskande blickar. Vinnare blev den engelska barnboksförfattaren Geraldine McCaughrean, och det nya verket överträffar alla förväntningar. Helt i J.M. Barries anda, men med en oemotståndligt personlig röst, har McCaughrean skapat ett verk som kommer att leva vidare så länge barndomens drömmar har en plats i våra hjärtan.

"Att släppas loss i landet Ingenstans, beväpnad enbart med en penna, och veta att man går i Barries vördade fotspår, är ett märkligt och skrämmande privilegium. Jag ser det som mitt livs största författaräventyr. Min förtjusning går inte att uttrycka i ord."

GERALDINE MCCAUGHREAN OM ARBETET MED KAPTEN PETER PAN


Geraldine McCaughrean är en av Englands främsta barn- och ungdomsboksförfattare. Med ett register som spänner från bilderböcker till ungdomsromaner har hon vunnit samtliga större utmärkelser, bland dem the Carnegie Medal och the Whitbread Children's Book Award. Hennes böcker finns översatta till 23 språk världen över. Geraldine McCaughrean bor i Newbury med sin man John och sin 16-åriga dotter Ailsa. Hon beskriver sig själv som plågsamt blyg och sina böcker skriver hon för hand i ett anteckningsblock, sittande i familjens orangeri.