Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Dopingjägaren Arne Ljungqvist

Dopingjägaren Arne Ljungqvist

Inbunden med omslag. Nyskick, men stämplad Såld inuti av biblioteket. Ersatz förlag 2008. - Här berättar cancerläkaren och idrottsledaren Arne Ljungqvist om sitt liv i medicinens och idrottens tjänst. Det kom tidigt att präglas av tävlingsanda och Ljungqvist hann både bli svensk mästare i höjdhopp och delta i olympiska spelen innan en skada satte stopp för karriären. Efter 25 års framgångsrik cancerforskning återvände Ljungqvist till idrotten 1973, då han valdes till styrelseledamot i Friidrottsförbundet. Nu mötte han en förvandlad idrottsvärld, där idrottare tog till alla möjliga medel för att vinna. Han inledde kampen mot dopingen som skulle göra honom till fuskarnas skräck och en av den internationella idrottens tyngsta namn.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789188858580
Titel
Dopingjägaren Arne Ljungqvist
Författare
Göran Lager
Förlag
Ersatz
Utgivningsår
2008
Omfång
300 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
142 x 217 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
489 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I Dopingjägaren berättar cancerläkaren och idrottsledaren Arne Ljungqvist om sitt liv i medicinens och idrottens tjänst. Det kom tidigt att präglas av tävlingsanda och Ljungqvist hann både bli svensk mästare i höjdhopp och delta i olympiska spelen innan en skada satte stopp för karriären.

Efter 25 års framgångsrik cancerforskning återvände Ljungqvist till idrotten 1973, då han valdes till styrelseledamot i Friidrottsförbundet. Nu mötte han en förvandlad idrottsvärld, där idrottare tog till alla möjliga medel för att vinna. Han inledde kampen mot dopingen som skulle göra honom till fuskarnas skräck och en av den internationella idrottens tyngsta namn.

Ricky Bruch, Linda Haglund, Ben Johnson namnen är många. Avslöjanden, stjärnfall och skandaler bakom kulisserna i de stora idrottsorganisationerna Det är många som har önskat att Arne Ljungqvist skulle ta bladet från munnen och berätta om sina erfarenheter, och 77 år gammal tycker han själv att det är dags.

Dopingjägaren är en personlig och mångfacetterad berättelse om idrottens utveckling under de senaste 50 åren ur en internationell idrottsledares synvinkel. Boken bygger på ett års djupintervjuer som har sammanställts till en berättelse av Göran Lager, som tidigare skrivit bl.a. Järnspisar, hackekorv & tabberas (en kokbok om maten i Astrid Lindgrens berättelser) och Döden i skogen (det svenska dödsstraffets historia).

Internationella friidrottsförbundet (IAAF) betraktar boken som så viktig att man med generösa bidrag stödjer utgivningen samt översättningar till engelska, franska, spanska, arabiska och kinesiska. Arne Ljungqvist, professor i medicin, idrottsledare med flera stora förtroendeuppdrag på meritlistan, främst inom Olympiska kommittén och dess medicinska nämnd samt Internationella friidrottsförbundet. Veteran inom internationell dopingforskning, ordförande för Cancerfonden under många år och mottagare av KTH:s stora pris 2001.