Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Hur jag läste böcker och lärde mig leva

Hur jag läste böcker och lärde mig leva

Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2004. 266 sidor.

Gott skick. Skyddsomslag i gott skick.

Enhetsfrakt till Sweden: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100100056
Titel
Hur jag läste böcker och lärde mig leva
Författare
Francis Spufford
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2004
Omfång
266 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
Francis Spufford har skrivit denna kärleksförklaring till barnböcker och deras magi, en oemotståndlig utforskning av läsandets tjusning och anatomi. För att förstå berättelsernas förtrollning återvänder Spufford till sina tidigaste läsupplevelser och läser om klassiker som Bilbo, Det lilla huset på prärien och Narnia-böckerna. Han låter oss uppleva upptäckandets spänning, och återkallar ögonblicket då de spretiga tecknen på boksidan för första gången förvandlades till ord. 
  Med säker hand blandar Spufford utvecklingspsykologi, personliga reflektioner och litterär essä, och visar på berättelsernas förmåga att forma ett barn. Hur jag läste böcker och lärde mig leva är rolig, ömsint, träffsäker och tankeväckande; en läsarbiografi som söker roten till den vuxnes läsmissbruk i barndomens bokupplevelser.
 Spufford skildrar också på ett gripande sätt hur böckerna blev hans tillflyktsort när hans lillasyster Bridget vid tre års ålder diagnostiserades med en dödlig njursjukdom. Med familjens hela uppmärksamhet riktad mot det sjuka barnet tog Francis sin tillflykt i fantasins värld, en värld där svåra prövningar ändå hade lyckliga slut och där små pojkar också kunde vara hjältar. ”De enorma framgångarna för Sagan om Ringen och Harry Potter-böckerna påminner oss om barnlitteraturens stora makt över fantasin … Varifrån kommer den makten och vilka effekter har den på oss? I denna sofistikerade, stilfulla och välskrivna bok kommer Spufford så nära man kan komma att ge svaren på dessa frågor”
The Economist