Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Bäst på plan: hur Rekord-Magasinet hittade formen

Bäst på plan: hur Rekord-Magasinet hittade formen

Inbunden bok 129 sidor.

Nyskick. Förlagsband Forsgrenförlag 2015 illustrerad. Den idag legendariska tidningen Rekord-Magasinet började ges ut 1942. Med sin blandning av sport och äventyrsberättelser blev den en stor framgång för upphovsmannen Edwin Ahlqvist

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789163751394
Titel
Bäst på plan : hur Rekord-Magasinet hittade formen
Författare
Nils Forsgren
Förlag
Nils Forsgren
Utgivningsår
2015
Omfång
129 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
215 x 275 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
800 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Bäst på plan Hur Rekord-Magasinet hittade formen Den idag legendariska tidningen Rekord-Magasinet började ges ut 1942. Med sin blandning av sport och äventyrsberättelser blev den en stor framgång för upphovsmannen Edwin Ahlqvist. Han är kanske mest känd som den boxningspromotor som lotsade Ingo, Ingemar Johansson till VM-titeln i tungvikt. Till Rekord-Magasinets profil bidrog Thord Lindblom med sina illustrationer och inte minst kraftfulla och fartfyllda omslag. Tidningens sistasida med presentationer av lag och idrottsstjärnor blev populära samlarobjekt. Till nutida samlares förtvivlan kan den ibland visa sig vara bortklippt i tidningar som dyker upp vid auktioner och på nätet. Ahlqvist gav ut flera tidningar och var vad vi i dag skulle kalla publisher. I boken följs Edwin Ahlqvists mångsidiga verksamhet och historien om hur Rekord-Magasinet hittade sin form, dess uppgång, framgång och fall.