Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Tram 83

Tram 83

Inbunden bok Rámus Förlag. 2016. 201 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. stämplad inuti. Portot gäller oavsett antal böcker. - Baren Tram 83, i det afrikanska landet Stad- Landet, är en mötesplats för lycksökare, rebeller, alkoholister, gruvarbetare, kolonialister, turister och brottslingar till en ständig bakgrundsmatta av musik.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789186703530
Titel
Tram 83
Författare
Fiston Mwanza Mujila
Förlag
Rámus Förlag
Utgivningsår
2016
Omfång
201 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
135 x 200 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
380 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Tram 83 är en bergochdalbana till roman av den unge kongolesiske författaren Fiston Mwanza Mujila. Baren Tram 83, i det afrikanska landet Stad- Landet, är en mötesplats för lycksökare, rebeller, alkoholister, gruvarbetare, kolonialister, turister och brottslingar till en ständig bakgrundsmatta av musik. Prostituerade i alla åldrar försöker locka in män på toaletterna eller allra helst på en resa till Europa. Här återses också två gamla vänner, en lovande författare och en hårdhudad utpressare,
och en europeisk förläggare däremellan.

Fiston Mwanza Mujila är född 1981 i Kongo och bosatt i Graz. Under flera år har Mujila varit en omtalad dramatiker och poet på den europeiska spoken word-scenen, som i sitt skrivande lyckats förvalta en kongolesisk tradition skriven i en tydlig modern europeisk kontext, med motiv från den politiska turbulens som följde Kongos självständighet. I Tram 83 lyckas han skapa en allegori för en ny globaliserad värld där fördomar och föreställningar möter verkligheten. Världen har blivit en global by där vi alla sammanstrålar och boken skildrar såväl
en afrikansk stat som reflekterar över samtiden i Europa och deras gemensamma koloniala historia. En nervös och energisk skildring av ett nyupptäckt land och språk. Det är litterär dynamit skriven med ett febrigt och förförande språk som i det närmaste kan liknas med musikalisk rytm och jazzimprovisationer.
Ytterligare författare: Mujila, Fiston Mwanza
Ytterligare översättare: Svahn, Elin
Ytterligare designers: Andersson, Thomas