Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sagan om Pomperipossa med den långa näsan

Sagan om Pomperipossa med den långa näsan

Inbunden bok. BonnierCarlsen. 2016. 30 sidor.

Nyskick. Det var en gång för många, många tusen år sen en försärligt gammal trollpaka, som hette Pomperipossa. Det är inte precis något vackert namn, men ändå är det bra mycket vackrare än vad hon själv var. Kan du tänka dig hur hon såg ut?
Hon hade två små röda ögon och en stor mun med bara tre tänder i. Och hon hade fullt med vårtor på händerna och en stor puckel på ryggen. Men det värsta var hennes näsa, för den var en hel aln lång. Du kan tänka dig hur mycket snus som gick åt när hon snusade! Ett helt skålpund åt gången!
Men det hade Pomperipossa råd till, för hon var rysligt rik. Hon bodd enesam i ett litet hus i skoden, och det huset var byggt utav korv och skinkor, och istället för tegelstenar var där stora stycken sirapsknäck. Så rik var Pomperipossa!

Men ingen enda människa vågade sig till henne och knappt något troll heller, för hon var så förskräckligt elak. Om det kom någon till henne, förtrollade hon honom ögonblickligen till ett bord eller en kittel eller en griffel eller någonting annat.
Hon var en mycket farlig trollpacka. Hennes största sorg var den, att hennes näsa blev längre och längre för varje gång hon förtrollade någon. Det var hennes straff!

Så var där också en kung i det landet där Pomperipossa bodde, och han hade en liten prins, som hette Pipi, och en liten prinsessa som hette Fifi.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish