Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Våra älskade kräftor : från bur till bord

Våra älskade kräftor : från bur till bord

Bäckström, 2003 Inbunden, 119s.
23,5x21,5cm, 658g.
Rikt färgfotoillustrerad.
Mycket gott skick, stämpel Recensionsex. på
försättsbladet. ISBN 9189394151.
När augustimörkret faller är det kräftornas tid. Iförda roliga hattar och haklappar njuter vi av dillkokta kräftor och över oss lyser augustimånen och färggranna papperslyktor. Vi sjunger en och annan nubbevisa och skålar med varandra. I boken Våra älskade kräftor finns allt du behöver veta inför kräftfisket, hur du får upp de rara djuren med hjälp av mjärdar, håvar och metspö, och vilket bete som är bäst - är det ekorren, hundgodis eller mört? En av Sveriges främsta experter på kräftor ger råd och tips. I en serie vackra färgbilder lär du dig äta kräftorna på rätt sätt för att få ut mesta möjliga av dem. Dessutom finns här tips för kräftfesten och så förstås information om de drycker som hör till: öl, brännvin eller vin. I ett särskilt kapitel hittar du brännsvinskryddning som du kan göra själv, med tillhörande glada snapsvisor till kräftkalaset. Men kräftor äter vi numera året runt. Här finns 30 läckra och lättlagade recept på kräfträtter av olika slag. Vad sägs om kräftfondue, kräftburgare eller en läcker cheescake med kräftstjärtar? Magnus Fürst är fil .dr. i zoologi och har även studerat bl.a. botanik och limnologi i Uppsala. Han har under många år varit verksam vid Fiskeriverkets Sötvattenlaboratorium i Drottningholm och var med redan från början när signalkräftorna introducerades i Sverige år 1960. Han har också lett olika forskningsprojekt om kräftor och räkor i Sverige och utomlands, bl.a. i Turkiet, Sri Lanka och Monetenegro. Kerstin Törngren har bidragit med recepten och brännvinskryddningen i boken. Hon har ett långt förflutet i bokbranschen och är flitig översättare av bl.a. matböcker. Hon har även skrivit egna kokböcker, som "Katalanska rätter" och "Heta rätter".

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9189394151
Titel
Våra älskade kräftor : från bur till bord
Författare
Fürst, Magnus - Törngren, Kerstin
Förlag
Stockholm : Bäckström
Utgivningsår
2003
Språk
Svenska