Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
VÅRA ÄLSKADE KRÄFTOR : Från bur till bord
VÅRA ÄLSKADE KRÄFTOR : Från bur till bord VÅRA ÄLSKADE KRÄFTOR : Från bur till bord VÅRA ÄLSKADE KRÄFTOR : Från bur till bord VÅRA ÄLSKADE KRÄFTOR : Från bur till bord

VÅRA ÄLSKADE KRÄFTOR : Från bur till bord

Inbunden bok

ABSOLUT NYSKICK! Klicka på rubriken ovan för fler bilder! --- Bäckströms Förlag, 2003. 119 sidor. Inbunden. 22x24cm. --- När augustimörkret faller är det kräftornas tid. Iförda roliga hattar och haklappar njuter vi av dillkokta kräftor och över oss lyser augustimånen och färggranna papperslyktor. Vi sjunger en och annan nubbevisa och skålar med varandra. I boken Våra älskade kräftor finns allt du behöver veta inför kräftfisket, hur du får upp de rara djuren med hjälp av mjärdar, håvar och metspö, och vilket bete som är bäst - är det ekorren, hundgodis eller mört? En av Sveriges främsta experter på kräftor ger råd och tips. I en serie vackra färgbilder lär du dig äta kräftorna på rätt sätt för att få ut mesta möjliga av dem. Dessutom finns här tips för kräftfesten och så förstås information om de drycker som hör till: öl, brännvin eller vin. I ett särskilt kapitel hittar du brännsvinskryddning som du kan göra själv, med tillhörande glada snapsvisor till kräftkalaset. Men kräftor äter vi numera året runt. Här finns 30 läckra och lättlagade recept på kräfträtter av olika slag. Vad sägs om kräftfondue, kräftburgare eller en läcker cheescake med kräftstjärtar? Magnus Fürst är fil .dr. i zoologi och har även studerat bl.a. botanik och limnologi i Uppsala. Han har under många år varit verksam vid Fiskeriverkets Sötvattenlaboratorium i Drottningholm och var med redan från början när signalkräftorna introducerades i Sverige år 1960. Han har också lett olika forskningsprojekt om kräftor och räkor i Sverige och utomlands, bl.a. i Turkiet, Sri Lanka och Monetenegro. Kerstin Törngren har bidragit med recepten och brännvinskryddningen i boken. Hon har ett långt förflutet i bokbranschen och är flitig översättare av bl.a. matböcker. Hon har även skrivit egna kokböcker, som "Katalanska rätter" och "Heta rätter". --- GLÖM INTE ATT TITTA PÅ MINA ANDRA ANNONSER!

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189394155
Titel
Våra älskade kräftor : från bur till bord
Författare
Fürst, Magnus - Törngren, Kerstin
Förlag
Stockholm : Bäckström
Utgivningsår
2003
Språk
Svenska