Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Smaken av choklad : handledning i chocolatprovning samt 40 recept

Smaken av choklad : handledning i chocolatprovning samt 40 recept

Inbundna böcker. Berättarförlaget. 2008. 159 sidor.

Detta är en handledning i chokladprovning. Den är uppdelad i fyra huvudkapitel:

1. Smak en sinnesupplevelse
Vi använder inte bara tungan när vi smakar på choklad, utan alla fem sinnena. Känsel och syn används för att uppfatta form och textur, smak och lukt används för att skilja mellan olika typer och kvalitet. Hörseln används för att avgöra hur spröd chokladen är. Boken visar hur man använder sina sinnen för att finna den bästa chokladen och rätt tillbehör för att utveckla smaken. Vid chokladprovning används också en särskild terminologi som du får lära dig. Detta kapitel innehåller allt du behöver veta för att kunna njuta ännu mer av choklad.

2. Chokladsmak kombinerad med andra ingredienser:
Vin, sprit, kaffe, te, blommor, cigarrer, kryddor, torkad frukt.

3. Recept
Boken innehåller ett urval av 40 recept, för varje tillfälle. Här finns beskrivningar av grundrecept och recept på kakor, drycker och konfekt.

4. Praktiska tips
Hur man utnyttjar chokladen optimalt för att få ut den bästa smaken, köpråd, förvaringstips etc.

Smaken av Choklad den perfekta presentboken!

Förlagsfakta

ISBN
9789185755080
Titel
Smaken av choklad : handledning i chocolatprovning samt 40 recept
Författare
Stéphan Lagorce
Förlag
Berättarförlaget
Utgivningsår
2008
Omfång
159 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
185 x 351 mm Ryggbredd 21 mm
Vikt
1094 g
Språk
Svenska