Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
NÄR OPERAN KOM TILL BYN
NÄR OPERAN KOM TILL BYN NÄR OPERAN KOM TILL BYN NÄR OPERAN KOM TILL BYN NÄR OPERAN KOM TILL BYN

NÄR OPERAN KOM TILL BYN

Nyskick. FÖRLAGSNY, se fler bilder! --- Inbunden. Antal sidor: 155. Utg.datum: 2013. Upplaga: 1. Förlag: Premiss. Dimensioner: 225 x 225 mm. --- I början av 2000-talet började Folkets Hus och Parker digitalisera sina biografer. Det var en pionjärsatsning, tekniken var helt ny. Längst fram i utvecklingen gick en relativt liten aktör, vars syfte var att få landsortsbiograferna att blomstra igen. Digitaliseringen kom att innebära så mycket mer. Sverige fick tillgång till ett nytt slags kulturutbud. Med »Live på bio« gick det att se sändningar från Metropolitan-operan i New York. Den digitala tekniken blev ett sätt att knyta människor närmare varandra, den gav upphov till nya möten, idéutbyte och folkbildning. Journalisten Malin Krutmeijer tar oss med på en resa från Söråker i norr till Glasriket i Småland, via Heby i Uppland och Bio Roy i Göteborg. Vi får möta de människor som gjort detta möjligt. Men det är också en berättelse om svensk kultur- och filmpolitik. Kari Jantzens fotografier fördjupar bilden av hur folkrörelse och spjutspetsteknik vitaliserade varandra. --- GLÖM INTE ATT TITTA PÅ MINA ANDRA ANNONSER!. Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186743253
Titel
När operan kom till byn
Författare
Malin Krutmeijer
Förlag
Premiss
Utgivningsår
2013
Omfång
155 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
225 x 228 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
710 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I början av 2000-talet började Folkets Hus och Parker digitalisera sina biografer. Det var en pionjärsatsning, tekniken var helt ny. Längst fram i utvecklingen gick en relativt liten aktör, vars syfte var att få landsortsbiograferna att blomstra igen.

Digitaliseringen kom att innebära så mycket mer. Sverige fick tillgång till ett nytt slags kulturutbud. Med »Live på bio« gick det att se sändningar från Metropolitan-operan i New York. Den digitala tekniken blev ett sätt att knyta människor närmare varandra, den gav upphov till nya möten, idéutbyte och folkbildning.

Journalisten Malin Krutmeijer tar oss med på en resa från Söråker i norr till Glasriket i Småland, via Heby i Uppland och Bio Roy i Göteborg. Vi får möta de människor som gjort detta möjligt. Men det är också en berättelse om svensk kultur- och filmpolitik. Kari Jantzens fotografier fördjupar bilden av hur folkrörelse och spjutspetsteknik vitaliserade varandra.
Ytterligare författare: Krutmeijer, Malin
Ytterligare fotografer: Jantzen, Kari