Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
8 saker du aldrig skulle våga

8 saker du aldrig skulle våga

Inbunden bok. Gilla Böcker. 1 uppl. 2014. 244 sidor.

Mycket gott skick. Hanteringsspår på omslaget. Fin inlaga.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789186634520
Titel
8 saker du aldrig skulle våga
Författare
Susso, Eva
Förlag
Gilla Böcker
Utgivningsår
2014
Omfång
244 sidor
Bandtyp
Flexband
Mått
133 x 192 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
280 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Jamila, Lisa, Vick och Kay. Ingen av dem har varit ihop med någon, ingen av dem har haft sex, knappt hånglat ens. På våren i nian bestämmer de sig för att ge varandra utmaningar, och utföra dem, oavsett hur omöjligt det känns. Första gången blir det mest bara pinsamt, som att köpa kondomer och att smyga in i killarnas omklädningsrum. Andra gången blir det desto värre.

8 saker du aldrig skulle våga är en rolig ungdomsroman om girl power och stark vänskap, som ifrågasätter de höga krav och regler som omger unga tjejer idag. Boken belyser både kraven på att vara snygg och sexig, och reaktionerna som tjejerna får när de anses gå över gränsen, bara genom att bete sig som många killar före dem.

Eva Susso (f. 1956) debuterade 1995 med bilderboken Rita och har sedan dess skrivit 27 böcker. Moa Eriksson Sandberg (f. 1981) debuterade 2011 med Söta pojkar är bara på låtsas och har skrivit tre böcker till efter det. Förra året nominerades båda till Sveriges Radios Barnens romanpris. 8 saker du aldrig skulle våga är den första boken de skriver tillsammans.

"Unga flickors lust och rätten till den går som en röd tråd genom 8 saker du aldrig skulle våga ... en fartfylld och rolig bok, med vass situationskomik och fint skildrade känslor."

Stina Nylén, Göteborgs-Posten

"8 saker du aldrig skulle våga är skriven med lätt hand, tätt intill de fyra tjejernas olikheter och konflikter, och med fokus på kvinnlig sexualitet som en kraft att utforska, erövra och förändra. ... Det är något så ovanligt som en rätt munter berättelse, trots allt, som om den blivit hög på flickornas insikter om att identiteter kan få vara flytande och oklara om man håller ihop mot dem som vill definiera gränserna."

Ulrika Milles, Dagens Nyheter