Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Den flödande lyckan

Den flödande lyckan

Inbunden bok Albert Bonniers Förlag. 2011. 131 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. stämplad inuti, etikett bak. Portot gäller oavsett antal böcker. - På väg till ett släktmöte i Californien, har på ett hotellrum hittat en judisk kalender som påminner om de almanackor hennes familj fick från sin handelsbod när hon var liten. Detta väcker till liv en mängd bilder ur barndomen. I kalendern finner hon också namnet på en rabbin, och han blir den osynlige och tyste lyssnare hon behöver. Hon skriver allt längre brev till honom i takt med att minnena växer fram och hon har många frågor: om händelsers samband, om det hon kallar världssorgen och om vårt ansvar gentemot andra. Eva Ström har hittat ett tonfall i sin nya roman som gör att den talar direkt till läsaren. Skildringen är enkel, men de situationer och händelser som fastnat i barnets minne laddas med en gripande kraft och hela berättelsen formar sig till en bön.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789100125363
Titel
Den flödande lyckan
Författare
Eva Ström
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2011
Omfång
131 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
133 x 212 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
284 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vid en middagsbjudning möts personerna i Eva Ströms konstfullt hoptvinnade roman. Den lilla flickan Elvina väljer ut sin pappa till ett hedersuppdrag och gästernas samtal avstannar. År senare visar det sig att inget egentligen var vad det i denna stund såg ut att vara.En kyrkolokal rivs och väggmålningarna med bibliska motiv blottas för allas ögon. En skilsmässa blir slutpunkten på en historia om kärlek och ett dubbelt svek med fördröjda följder. Ett möte på ett tåg och ett samtal med djup verkan som kanske visar sig vara en illusion. Med dessa trådar väver Eva Ström samman en tät roman om kärlek, sekularisering och ett behov av någon form av tro. En fråga som ställs är: Kan poesin finnas i ett samhälle helt utan tro?”Men nu slog järnklotet mot tegelväggarna, också den stora ängeln träffades och föll sönder, väggen skakade en stund innan den föll ner i en hög av dammande murbruk och rostfärgat tegeldamm. Inte bara ängeln krossades, som i en bieffekt föll också den grekiska mytologin sönder och dess raggiga nordiska kusin. Allt krossades och förföll – även religioner man inte tror på kan bli föremål för en sorts barndomstro. Järnkulan slog och jag gick långa vägar för att inte få i mig de stora molnen av damm. Jag ville andas, jag ville andas frisk luft, ny luft.”