Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Europas mästerkockar bjuder till bords. Bakverk

Europas mästerkockar bjuder till bords. Bakverk

Könemann 1999. Inbunden med skyddsomslag. 305 sidor, 1864 gram. Portokostnad, B-post 39:-. Stort format. Nära nyskick en liten bit av försättsbladet är bortrivet namnet på förre ägaren och ett par tunna anteckningar med blyerts som enbart berikar recepten. Ingefärskryddad Mjuk Kaka & Rabarberkompott
En mycket mörk och lite fuktig kryddkaka som bl a innehåller färskriven ingefära. Kakan innehåller också "creme double".

Den sortens grädde finns så vitt jag vet inte att köpa i Sverige. Man kan emellertid tillverka den själv. Det går helt enkelt till så att vispgrädde kokas (reduceras) så att den blir tjockare och fetare. Att reducera 2 dl vispgrädde till 1 dl tar knappt 30 minuter.

Kryddkaka-15 kB







INGREDIENSER:
8-10 personer

2 msk riven ingefära (med saft men utan trådar)
175 g smör
1 1/4 dl råsocker
4 äggulor
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
1 msk malen ingefära
½ tsk malen muskot
½ tsk malen kryddnejlika
2 dl mörk sirap
1 dl creme double
6 äggvitor
½ dl strösocker

GÖR SÅ HÄR:
1. Värm ugnen till 175 grader och smörj en springform - 23-25 cm.
2. Vispa smör, råsocker och riven ingefära krämigt i matberedaren.
3. Tillsätt äggulorna försiktigt under omrörning.
4. Sikta samman alla torra ingredienser utom strösockret,
5. Häll och rör blandningen i matberedaren.
6. Rör ihop sirap och creme double och tillsätt blandningen.
7. Vispa äggvitorna hårt med strösockret.
8. Vänd ner äggvitesmeten och vispa försiktigt till en blank smet.
9. Fyll springformen och grädda i ca 45 - 50 minuter. Börja testa kakan efter 30-40 minuter.

Blir kakan för mörk, sänk temperaturen gradvis och täck med bakplåtspapper eller aluminiumfolie.

Kryddkakerecep tet är från Eurodélices - Europas mästerkockar bjuder till bords. Desserter. 1999. Det går inte alltid att lita på recept i kokböcker. Enligt receptet ska kakan bli klar på 30 minuter. Det stämmer inte. Inte i min ugn i alla fall.

Visserligen är kaksmeten väldigt god men jag kan inte tro att det var kockens mening att kakan skulle ätas i det närmaste ogräddad. När 30 minuter gått, hade kakan bara stannat runt kanterna. Resten dallrade oroväckande. Det är möjligt att gräddningstiden blir kortare i en varmluftsugn.

Till servering av kryddkakan föreslår kocken en rabarberkompott och vispad grädde.

Efterrätt-12.2 kB







RABARBERKOMPOTT
1 kg rabarber
2 ½ dl strösocker
saft av 1 citron
2 tsk grenadine - mörkröd alkoholfri äkta saft från granatäpplen

GÖR SÅ HÄR:
1. Skala ev. rabarbern och skär i mindre bitar
2. Koka med socker och citronsaft på låg värme.
3. Rör då och då men inte så att det blir mos.
3. Ta kastrullen av värmen så snart rabarbern mjuknat.
4. Häll över i en skål och smaka av med granatäppelsaft.
5. Lägg en bit kryddkaka på en tallrik, rabarberkompott, lite vispad grädde och servera som efterrätt.

En lite annorlunda kombination och riktigt läckert!

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
3829009585
Titel
Bakverk : Europas mästerkockar bjuder till bords
Förlag
Läsförlaget
Utgivningsår
1999
Omfång
305 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
238 x 307 mm Ryggbredd 27 mm
Vikt
1895 g
Språk
Svenska