Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
GODE GUD, GE MIG TÅLAMOD - MEN GÖR DET FORT!

GODE GUD, GE MIG TÅLAMOD - MEN GÖR DET FORT!

Nyskick. Uppsala Publishing House. Första uppl. Tredje tryckningen. 2003. 198 s. Mjuka pärmar med invikta flikar. 20x16cm. 391 gram. FÖRLAGSNY. GODE GUD GE MIG TÅLAMOD - MEN GÖR DET FORT - EN STÅUPPARES TANKAR KRING STRESSENS HUMOR, HEMLIGHETER OCH SKAMLIGHETER. Illustrationer: Carl-Johan de Geer. Inledningsbild till varje kapitel är från de Geers konstverksserie Eremitens trevnad. Porträtten med text är Lasse Erikssons idé. " Med komik behandlar här Lasse Eriksson fyra typer av stress: STRESS som ger LYCKA / STRESS som ger PINA / STRESS som ger STOLTHET / STRESS som ger SKAM. Med hjälp av den sortens tålamod som beskrivs i boken kan du kanske få någorlunda ordning på din stress." . Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9170052972
Titel
Gode Gud, ge mig tålamod - men gör det fort : en ståuppares tankar kring stressens humor, hemligheter och skamligheter
Författare
Eriksson, Lasse
Förlag
Liber
Utgivningsår
2009
Omfång
198 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
392 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Tålamod, det måste väl ändå vara en gammal förlegad andlig företeelse? Javisst, säger Lasse Eriksson, men tålamod är också något vilt och världsligt. Tålamod är till exempel att med upphöjt lugn invänta det rätta tillfället. Tålamod är Tajming. Tålamod är förmågan att droppa sin punchline i rätt ögonblick.

Läs mer
Tålamod är att inse att man är dubbel och att det är helt i sin ordning att både vilja äta kakan och ha den kvar, att vilja ha allt NU och samtidigt slippa allting. Att man på samma gång kan vara både lojal och illojal, trofast och trolös, både kamrat och konkurrent, både rå och kärleksfull.
Tålamod är till exempel att inse att man kan bli lycklig av stress. Stress är en av humorns stora källor: Vad vore komikern utan andras och egna pinsamma misslyckanden? Vad vore komikern utan den skenande passionen?
Med komik behandlar Lasse fyra typer av stress:
Stress som ger lycka
Stress som ger pina
Stress som ger stolthet
Stress som ger skam
Med hjälp av den sorts tålamod som beskrivs i boken kan du kanske få någorlunda ordning på din stress.

Om författarna
Lasse Eriksson har slagits mot vardagen hela sitt liv. Vardagen har hittills alltid vunnit och därför söker han sitt uttryck för att ta sig därifrån.
Lasse Eriksson är känd för den breda publiken bland annat för sin medverkan i TV-programmet Snacka om nyheter och radions Telespånarna. Han har skrivit musik, dramatik och böcker, och är dessutom bildkonstnär, ståuppkomiker, ekonomhistoriker och artist. I mitten av sextiotalet blev Lasse nordkalottmästare i höjdhopp, sedan dess har han fått flera andra utmärkelser och medaljer, bland annat Piteås guldmedalj nummer 11 och Owe Törnqvist-stipendiet.