Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Djur inom och utom oss

Djur inom och utom oss

Häftad bok.

Mycket gott skick. Uppsala Publ. House. 2004. 109 s. 15,5 x 20cm. Illustrerad.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789170052699
Titel
Djur : inom och utom oss
Författare
Eriksson, Lasse
Förlag
Liber
Utgivningsår
2009
Omfång
109 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
207 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Djur spelar en central roll i många människors liv. Här delar Lasse Eriksson med sig av sina egna erfarenheter av djur i alla dess former. Hans reflektioner är träffsäkra, underhållande, allvarliga, filosofiska och annorlunda.

Läs mer
Djur - inom och utom oss är en fristående fortsättning på Lasse Erikssons försäljningssuccé Jag har kokat tvåhundratusen potatisar men kan inte erinra mig en enda av dessa, som handlade om vardagen. Precis på det sätt som vi är vana att höra honom i radio och tv får vi läsa om katter och älgar, hundar och hästar, döda fjärilar och pilska finkar samt många andra kända eller mindre kända varelser.
Kattvännen, historikern, ståuppkomikern och livsfilosofen Lasse Eriksson bjuder på underbar läsning för alla som vill få lite perspektiv på livet och lära sig lite nytt om våra vänner - djuren.
"Djur finns överallt. (...)
De hänger i träden, kryper i jorden, häckar i gräset, spinner inställsamt och mjukt i vårt knä för att sedan i lönndom hugga tänderna i talgoxar och tretåig hackspett. Det finns djur i företagens direktionsrum och djur i bankernas lokaler. Jag har funnit och fångat en vinglös hona av arten lindmätare på SE-banken i Uppsala. Det finns djur som bor hos människor. En del är stora och välkända medan andra är små, mycket små och hemlighetsfulla. Det finns djuriska myter och mytiska djur. Det finns grodor i politiken och bromsar inom Vänsterpartiet. Djuren bor i språket: Vi har fjärilar i magen och myror i huvudet. Man kan vara glad som en lärka, slug som en räv, sur som en puppa, dum som en ko."

Om författarna
Lasse Eriksson har slagits mot vardagen hela sitt liv. Vardagen har hittills alltid vunnit och därför söker han sitt uttryck för att ta sig därifrån.
Lasse Eriksson är känd för den breda publiken bland annat för sin medverkan i TV-programmet Snacka om nyheter och radions Telespånarna. Han har skrivit musik, dramatik och böcker, och är dessutom bildkonstnär, ståuppkomiker, ekonomhistoriker och artist. I mitten av sextiotalet blev Lasse nordkalottmästare i höjdhopp, sedan dess har han fått flera andra utmärkelser och medaljer, bland annat Piteås guldmedalj nummer 11 och Owe Törnqvist-stipendiet.