Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Samordnad rehabilitering : processen som kom av sig

Samordnad rehabilitering : processen som kom av sig

Inbunden bok. Hjalmarson & Högberg Bokförlag. 1 uppl. 2007. 179 sidor.

Nyskick. (64) Förlagsny Oläst ................INGEN GÖR NÅGOT ÅT DET - OCH ALLTFÖR FÅ VET VAD DET ÄR.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
918966017X
Titel
Samordnad rehabilitering : processen som kom av sig
Författare
Olsson, Erik
Förlag
Hjalmarson & Högberg Bokförlag
Utgivningsår
2007
Omfång
179 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
137 x 206 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
308 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Alla talar om rehabilitering, men ingen gör något åt det - och alltför få vet vad det är! Den här boken förmedlar grundläggande kunskaper om sjukfrånvaro, nedsatt arbetsförmåga, rehabilitering och arbetsmiljö.

Författaren har sammanställt en del av de frågor som sysselsatt nio(!) offentliga utredningar under en tioårsperiod och förmedlar sina personliga synpunkter om vad utredningarna egentligen lett fram till och varför sjukfrånvaron - alla utredningar till trots - bara fortsätter att öka.

Boken vänder sig till de olika "rehabiliteringsaktörerna", de fackliga organisationerna, näringslivsorganisationerna, handikapporganisationerna, utbildningsväsendet, politikerna samt till alla andra som vill delta i debatten om hur vi ska hejda ökningen av sjukfrånvaron.

Erik Olsson har själv arbetat som sekreterare i några av utredningarna. Hans gedigna kunskaper och erfarenhet av arbete med arbetsmiljöfrågor och rehabilitering gör boken till en angelägen kunskapskälla och ett viktigt inslag i debatten.

Recension:

"Under tio år har rehabiliteringsfrågan sysselsatt nio offentliga utredningar, ändå fortsätter kostnaderna för sjukfrånvaron att öka. 14 % av arbetskraften är långtidssjuka, vilket författaren anser vara ett större problem än arbetslösheten. Han går igenom utredningarna och varför utvecklingen inte har vänt. Han tar också upp många lyckosamma försök som inte fått tillräcklig genomslagskraft och avslutar med sina egna reflektioner och förslag. Erik Olsson har själv varit sekreterare i några av utredningarna och har även varit handläggare på försäkringskassan. Han är väl insatt i ämnet, vilket gör boken till ett viktigt debattinlägg. Den är lättläst men tyvärr bitvis slarvigt redigerad och korrekturläst. Boken är avsedd för de olika "rehabiliteringsaktörerna", men bör både fungera som kursbok på högskolenivå och vara intressant för en bredare allmänhet."

- Catherine Fredlund