Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Orkidéfeber : En berättelse om kärlek och galenskap

Orkidéfeber : En berättelse om kärlek och galenskap

Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2003. 283 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Etiketten på bilden är inte fäst på boken.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9137121723
Titel
Orkidéfeber : En berättelse om kärlek och galenskap
Författare
Eric Hansen
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2003
Omfång
283 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
143 x 235 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
536 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Sex! Lögner! Militära räder! Internationella förvecklingar! Fanatiker!

”Man kan sluta missbruka alkohol, kvinnor, mat och bilar, men när man väl har fått smak för orkidéer är man förlorad. Det går aldrig att bli fri från lusten efter orkidéer ... aldrig någonsin.”

Eric Hansen deltar i en expedition till Borneo för att leta efter den vilda och sällsynta Paphiopedilum sanderianum – orkidésamlarnas heliga Graal. Han vet mycket lite om orkidéer men blir fascinerad av de berättelser han hör om människorna och maktspelet bakom samlandet.
Han får höra om orkidésmugglare, om hämndlystna botaniker som hänsynslöst lurar varandra eller anger varandra för myndigheterna, om handelsregler som enligt samlarna tvingar dem att begå brott.
Hansen börjar söka på allvar efter sanningen bakom berättelserna, och han blir inte besviken. Han intervjuar samlare av de mest skilda slag vilka bara förenas av sin vanvettiga passion för orkidéer.
En av dem är den 84-åriga Washingtonbon Eleanor, som har odlat sällsynta orkidéer i fyrtio år. Över en natt blev hon kriminell, när en ny lag trädde i kraft som innebar att odlarna måste kunna visa papper på varifrån plantorna kommer och hur länge de har haft dem. En annan är Xavier, vars Parislägenhet är en djungel av sällsynta orkidéer. Han experimenterar med olika kemiska lösningar för att förbättra arterna och brukar koppla av från detta genom att skjuta hål i sovrumsväggarna.
Orkidéfeber handlar inte bara om blommor utan om en besatthet som kan liknas vid en drog och som får människor att göra vad som helst för att nå sina mål.
Orkidéfeber är en thriller, ett undersökande reportage, en bok om orkidéer, en samling fängslande människoporträtt och ett inlägg i miljödebatten om hur det står till på vår jord.
Orkidéfeber är en läsupplevelse av ovanligt slag.

Eric Hansen är journalist och författare, numera bosatt i San Francisco. De senaste tjugofem åren har han till stor del tillbringat på resande fot i Nepal, Indien, Afghanistan, Jemen