Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Romarriket runt - En fiktiv resa i den antika verkligheten

Romarriket runt - En fiktiv resa i den antika verkligheten

Inbunden bok Artos & Norma Bokförlag. 2018. 265 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - romerska riket i dess skiftande mångfald med hjälp en skildring av en fiktiv resa. Den företas av två romare i yngre medel­ åldern. Deras resa äger rum under kejsar Antoninus Pius regering, dvs. någon gång på 150­talet e.Kr. Genom de båda männens upple­velser och iakttagelser under resan får läsaren en närbild av de olika provinser som ingick i det romerska imperiet, när det var som störst. De olika delarna av riket bjuder resenärerna på varierande natur och klimat. De får också höra om olikartade skeenden, när områdena införlivades med det romerska väldet. Fotoillustrerad.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789172171152
Titel
Romarriket runt - En fiktiv resa i den antika verkligheten
Författare
Emin Tengström
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Utgivningsår
2018
Omfång
265 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
500 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det förflutna kan skildras på många olika sätt. Här har författaren valt att beskriva det romerska riket i dess skiftande mångfald med hjälp en skildring av en fiktiv resa. Den företas av två romare i yngre medel­ åldern. Deras resa äger rum under kejsar Antoninus Pius regering, dvs. någon gång på 150­talet e.Kr. Genom de båda männens upple­velser och iakttagelser under resan får läsaren en närbild av de olika provinser som ingick i det romerska imperiet, när det var som störst. De olika delarna av riket bjuder resenä­rerna på varierande natur och klimat. De får också höra om olikartade skeenden, när områdena införlivades med det romerska väldet. De under­ söker i vilken grad befolkningen i de olika delarna visar sig ha blivit mer eller mindre romaniserade. De båda resenärerna från Rom är också inledningsvis särskilt intresserade av städernas utveckling och arkitektur men efterhand blir de alltmer obser­ vanta även när det gäller det ekono­miska livet runt om i riket. För att läsa boken krävs inga sär­skilda förkunskaper, bara ett visst intresse för antiken. Författaren har varit lektor i klassiska språk både i det gamla gymnasiet och i den senare gymnasieskolan, docent och tidvis vikarierande professor i latin samt till sist professor i humanekologi.