Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Amerikanska pajer

Amerikanska pajer

Inbundna böcker. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 224 sidor.

"En guldgruva för pajälskaren. Ett plus för den tydliga guiden över hur man flätar ett pajlock på bästa sätt."
Hembakat
Den amerikanska pajen, med djup botten, tjock fyllning och frasigt mördegslock antingen heltäckande eller i vackert vävda mönster är en omisskännlig dessertikon från film och tv. Klassikerna som äppel- och körsbärspaj har länge varit favoriter, men det finns oändligt många fler varianter och oväntade smakkombinationer.

 I Amerikanska pajer av systrarna Emily och Melissa Elsen, blandas traditionella hantverksmässiga tekniker och recept med det ovanliga, som knäckäpple och salt, tranbär och salvia, eller päron och anis. Boken är indelad efter årstiderna, med pajer till varje säsongs smaker och råvaror.

Smakrikedomen slutar dock inte med fyllningen det finns nästan lika många sorters pajdeg som pajer och därför ägnas ett eget kapitel åt konsten att göra deg. Boken visar elva olika varianter, från den mest klassiska mördegen till smuldegar, som görs på allt från pepparkakssmulor till krossade pecannötter och traditionellt används till pajer med custard-fyllning. Och boken skulle inte vara komplett utan steg för steg instruktioner för att få till det perfekta gallret
Emily & Melissa Elsen driver fiket Four & Twenty Blackbirds i Brooklyn. Där kombinerar de traditionella tekniker med nya smaker för att skapa utsökta, säsongsbetonade pajer som följer årstiderna.

"Den som sett tv-serien Twin Peaks förstår pajens ikoniska status som bakverk i USA, och med hjälp av systrarna Emily och Melissa Elsen, grundare av bageriet Four & Twenty Blackbirds i New York, finns det goda förutsättningar att själv bli en pajexpert. Tänk frukt och bär i säsong och kryddningar lite utanför boxen i ett djupt skal med vackert mördegslock - resultatet blir hur smarrigt som helst."
Mat Magasinet
 
 Resultatet blir hur smarrigt som helst.

Mat Magasinet

Förlagsfakta

ISBN
9789127146853
Titel
Amerikanska pajer
Författare
Emily Elsen - Melissa Elsen
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2016
Omfång
224 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
200 x 255 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
995 g
Språk
Svenska