Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
MODERNITETENS FINGERAVTRYCK – Gjutjärnet som byggnadstekniskt och dekorativt material
MODERNITETENS FINGERAVTRYCK – Gjutjärnet som byggnadstekniskt och dekorativt material MODERNITETENS FINGERAVTRYCK – Gjutjärnet som byggnadstekniskt och dekorativt material MODERNITETENS FINGERAVTRYCK – Gjutjärnet som byggnadstekniskt och dekorativt material MODERNITETENS FINGERAVTRYCK – Gjutjärnet som byggnadstekniskt och dekorativt material MODERNITETENS FINGERAVTRYCK – Gjutjärnet som byggnadstekniskt och dekorativt material MODERNITETENS FINGERAVTRYCK – Gjutjärnet som byggnadstekniskt och dekorativt material

MODERNITETENS FINGERAVTRYCK – Gjutjärnet som byggnadstekniskt och dekorativt material

Inbunden bok. Bokförlaget Atlantis. 2012. 143 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. – FÖRLAGSNY! – Obet. ytmärken på skyddsomslaget. – Se fler bilder! –– På 1800-talet togs ett nytt och mångsidigt byggnadstekniskt material i bruk som skulle bli mer eller mindre synonymt med framsteg och modernitet: gjutjärnet. Lätthanterligt, hållfast och billigt kom det att på en rad områden ersätta sten, trä och smidesjärn. Med gjutjärnet inleddes den revolution inom arkitekturen som innebar att man gick från massiva murytor till luftiga byggnadsskelett. Det nästan oändligt formbara materialet som likaväl lånade sig till strama kompositioner som åt stillekar kom att användas i allt från smäckra broar och anslående gravmonument till balkongräcken, lyktstolpar, parkbänkar och köksspisar. / Bokens huvudförfattare Elias Cornell (död 2008) var legendarisk professor i arkitekturens teori och historia vid Chalmers. Utgivare är Bengt Berglund. –– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186221157
Titel
Modernitetens fingeravtryck : gjutjärnet som byggnadstekniskt och dekorativt material
Författare
Elias Cornell - Bengt Berglund
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Utgivningsår
2012
Omfång
143 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
216 x 232 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
665 g
Språk
Svenska
Baksidestext
På 1800-talet togs ett nytt och mångsidigt byggnadstekniskt material i bruk som skulle bli mer eller mindre synonymt med framsteg och modernitet: gjutjärnet. Lätthanterligt, hållfast och billigt kom det att på en rad områden ersätta sten, trä och smidesjärn. Med gjutjärnet inleddes den revolution inom arkitekturen som innebar att man gick från massiva murytor till luftiga byggnadsskelett. Det nästan oändligt formbara materialet som likaväl lånade sig till strama kompositioner som åt stillekar kom att användas i allt från smäckra broar och anslående gravmonument till balkongräcken, lyktstolpar, parkbänkar och köksspisar.
Bokens huvudförfattare Elias Cornell (död 2008) var legendarisk professor i arkitekturens teori och historia vid Chalmers. Utgivare är Bengt Berglund.