Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Härskarteknik

Härskarteknik

Inbunden bok. Frank. 2008. 248 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.

Enhetsfrakt till Sweden: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789185865031
Titel
Härskarteknik
Författare
Elaine Bergqvist
Förlag
Frank
Utgivningsår
2008
Omfång
248 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
146 x 190 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
426 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Härskarteknik är en omedveten konst, att hantera den kräver medvetenhet.

Att härska är en teknik som många behärskar, men de flesta gör det omedvetet. Vi har tystats ner med repliker som ”men lilla gumman”eller ”hur gammal är du egentligen”. Många är vi som kan säga de gånger vi känt att vi tryckts ner i skorna och listan av härskartekniker kan göras lång. Men kan vi säga de gånger då vi självahar tryckt ner någon? Vi som påstår oss vara offer för härskartekniker, hur säkra kan vi vara på att vi aldrig utsätter någon annan för samma sak? Om de flesta härskartekniker är omedvetna så är sannolikheten stor att vi, utan vår vetskap,förknippas medhärskarteknikerna av andra. Är majoriteten av Sveriges kvinnor och män ”härskare” gentemot varandra utan att veta om det?

Härskarteknik är inte till för att identifiera vem som är härskare, utan för dig som vill hantera härskartekniker utan att betraktas som ett offer eller angripare. Men den är även till för dig som misstänker att du kan vara en omedveten härskare. Boken ger exempel på härskartekniker där de ”utsatta” berättar hur de gjorts mindre i olika sammanhang. Du får exempel på det subtila i härskarsituationer och förslag på hur du kan hantera det.Tidigare böcker utgår ofta från att härskaren är en man, men tekniken finns hos båda könen.Här framgår att kvinnor och män däremottenderar att härskamed olika metoder.

Det bästa sättet att bevara en konflikt är att inte ta den. Om den som blivit förtryckt är fullt medveten, men härskaren inte är det, så finns en konflikt som bara en känner till. Boken hjälper dig att ta konflikten och på samma gång få bort den och upprätthålla det som vi är bäst på i Sverige – jämställdhet.

Elaine Bergqvist är retorikkonsult, författare ochchef för utbildningsbolaget Zebra och har specialiserat sig påhärskartekniker och interkulturell kommunikation.Hon hjälper alltifrån enskilda personer att bli bättre talare till storföretag att paketera sitt budskap i nya former.