Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Härskarteknik - Den fula vägen till makt

Härskarteknik - Den fula vägen till makt

Pocketbok Månpocket. 2009. 247 sidor.

Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Varsamt läst bok. [rum 1]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789172321380
Titel
Härskarteknik
Författare
Elaine Bergqvist
Förlag
Månpocket
Utgivningsår
2009
Omfång
247 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 11 mm
Språk
Svenska
Baksidestext


Härskarteknik är en omedveten konst, att hantera den kräver medvetenhet. 

Att härska är en teknik som många behärskar, men de flesta gör det omedvetet. Vi har tystats ner med repliker som ”men lilla gumman” eller ”hur gammal är du egentligen”. Många är vi som kan säga de gånger vi känt att vi tryckts ner i skorna och listan av härskartekniker kan göras lång. Men kan vi säga de gånger då vi själva har tryckt ner någon? Vi som påstår oss vara offer för härskartekniker, hur säkra kan vi vara på att vi aldrig utsätter någon annan för samma sak? Om de flesta härskartekniker är omedvetna så är sannolikheten stor att vi, utan vår vetskap, förknippas med härskarteknikerna av andra. Är majoriteten av Sveriges kvinnor och män ”härskare” gentemot varandra utan att veta om det? 

Härskarteknik är inte till för att identifiera vem som är härskare, utan för dig som vill hantera härskartekniker utan att betraktas som ett offer eller angripare. Men den är även till för dig som misstänker att du kan vara en omedveten härskare. Boken ger exempel på härskartekniker där de ”utsatta” berättar hur de gjorts mindre i olika sammanhang. Du får exempel på det subtila i härskarsituationer och förslag på hur du kan hantera det. Tidigare böcker utgår ofta från att härskaren är en man, men tekniken finns hos båda könen. Här framgår att kvinnor och män däremot tenderar att härska med olika metoder. 

Det bästa sättet att bevara en konflikt är att inte ta den. Om den som blivit förtryckt är fullt medveten, men härskaren inte är det, så finns en konflikt som bara en känner till. Boken hjälper dig att ta konflikten och på samma gång få bort den och upprätthålla det som vi är bäst på i Sverige – jämställdhet.