Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Niklas jul

Niklas jul

Inbunden bok. Triumf Förlag. 1 uppl. 2018. 133 sidor.

Nära nyskick. EJ NAMNAD! På försättsbladet finns en anteckning ! ” Våga prova” NIKLAS . Ett par små streck på första smutsbladet. Svaga ytrepor på pärmen. Guldfärgad text på pärm och pärmrygg. Kom-ihåg enhetsfrakt på Bokbörsen!

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789188549501
Titel
Niklas jul
Författare
Ekstedt, Niklas
Förlag
Triumf Förlag
Utgivningsår
2018
Omfång
133 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
215 x 295 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
890 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En julbok för alla smaker! Följ med in i ett hus fyllt av mat och magi. NIKLAS JUL är en resa i tid och rum, via doftande äppelglögg, nytrillade köttbullar, ångande skinkspad och rykande ribs glacerade med julens kryddor. Resan slutar inte förrän vid den stora kalkonmiddagen som Niklas Ekstedt väljer att servera till nyår. Allt i den mytomspunna miljön på Gamla Riksarkivet på Riddarholmen.

I boken finns de enklaste recepten för hemmakocken, som hemgjord rödbetssallad med krispigt äpple och pepparrot, Niklas bästa julköttbullar, smaksatta krämiga sillar, lax på flera olika sätt, fröknäcke och len saffranspannkaka med sylt och grädde!  De moderna vegetariska julrätterna får också lika mycket kärlek som de traditionella. Veganska sillar med olika smaksättningar, hasselnötsbollar, picklade rotfrukter, vegetarisk Jansson och mycket mer. Recension BTJ Lektör Charlotte Berglund Betyg 4 av 5 stjärnor.Gamla Riksarkivet i Stockholm är idag en event- och festlokal där vissa arrangemang är mycket populära och i fallet Niklas Ekstedts julbord så omtyckta att det nu finns en kokbok. Det är en gedigen och inspirerande tjusig glammig bok som tagit fasta på det historiska och eleganta vilket även förstärks av mörka stilfulla bilder. Julmaten har förvisso huvudrollen men husets historia och interiörer levandegörs och väcker intresse och nyfikenhet. Receptsamlingen består av traditionell julmat i modern tappning där också veganska rätter får plats. Totalt finns ett 70-tal recept som spänner över hela bordet från den första sillbiten till den sista konfekten. Och sista kapitlet innehåller recept för en stor kalkonmiddag som serveras till nyår. Ekstedts utgångspunkt är att göra allt från grunden men rätterna är inte krångliga, vissa kräver dock tid, omsorg och erfarenhet.