-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789187935794
- Titel
- Glass för kemister och andra livsnjutare
- Författare
- Ellervik, Ulf
- Förlag
- Fri Tanke Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 192 x 246 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 699 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De allra bästa drinkarna nu i glassversion! Är du sugen på en Tequila sunrise (apelsinglass, grenadin och tequila), Pinja coladasorbet med Malibu-rom, eller föredrar du en mer klassisk stil? Satsa på Tonicsorbet med gin! Ulf Ellervik är livsnjutare och kemist. Här kombinerar han glass med sprit och kemi, och resultatet blir bokstavligt talat en cocktail av bästa slag. Med över 30 recept på glassdrinkar, spännande berättelser om drinkarnas historia och pedagogiska förklaringar av kemin bakom det hela är Glass! Ulf Ellervik när han är som allra bäst. Efter succén med SVT-serien Grym kemi och flera uppmärksammade böcker om kemins mörka och ljusa sidor, tar han sig nu an njutning i form av glass. Vem kan motstå det? Boken är vackert illustrerad med bilder som kombinerar glass, drinkar och kemi.
Fri Tanke Förlag 9789187935794 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113061498
- Titel
- Kokkonst för livsnjutare
- Författare
- Blom, Edward
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 224 x 286 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1264 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Jag älskar stora, rejäla träslevar. Aldrig är jag så avslappnad och lycklig som när jag rör runt, runt i en brunsås eller långkokande gryta."
Kokkonst för livsnjutare är både en kokbok och en livsstilsbok, som man läser, inspireras, får idéer av och blir underhållen av. Här får vi följa med Edward Blom och hans hustru Gunilla Kinn Blom hem till deras eget matuniversum.
Edward och Gunilla delar med sig av sin syn på mat och matlagning, till exempel att man inte behöver ha dyra och komplicerade köksredskap - men däremot bra råvaror och ett fullständigt kompromisslöst förhållande till hur man lagar och smaksätter maten.
Några längre och mer kulturhistoriskt inriktade texter (exempelvis om vissa livsmedels och maträtters historia) får vi oss också till livs. Vi får etikettråd, som är ett av Edwards favoritområden. Det blir fortsatt fokus på såväl mathistoriska ikoner (som till exempel Auguste Escoffier och Tore Wretman) som nutid (till exempel aktuella styckningsdetaljer på kött), likväl texter om olika matrelaterade fenomen ("fattiggourmeter" eller "delikatessernas rättigheter"). Boken innehålla också texter om Edward, av anhöriga skribenter - t ex hans syster, författaren Anna Dunér. Ett matkulturellt historieberättande i kokboksform!
Edward Blom och Gunilla Kinn Blom tilldelades tredje pris (brons) för texterna i Kokkonst för livsnjutare på Gourmand World Cookbook Awards 2016 i kategorin "Food Writing".
Norstedts 1 9789113061498 -
Och så åt de också : nio svenska livsöden i e...
Inbunden bok. Skabetti Books & Agency. 2015. 247 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198221916
- Titel
- Och så åt de också : nio svenska livsöden i en smaksatt historia
- Författare
- Eriksson, Robbe
- Förlag
- Skabetti Books
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 215 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Årets Kokbok i Sverige 2015! Och så åt de också - har tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen: Årets Kokbok, på måltidsakademins årliga prisutdelning. Boken tilldelas priset i kategorin "årets gastronomiska anekdotpris". Historien är full av människor som gått sin egen väg och stakat ut sitt eget öde. Med en syn på omvärlden som inte följer standardramarna har de alltid valt den mindre befolkade stigen - den som kan leda dig vilse, men också ta dig till palatset med de gömda rikedomarna. Robbe Eriksson berättar här, i sin debutbok om livsöden, historier och karriärer som inte låter sig naglas fast i konventioner och likriktning. Här får du träffa vitt skilda personer som Jan Stenbeck, Lasse-Maja, Stig Bergling och Karl XII bland andra. Historierna knyts samman genom bokens gemensamma nämnare: maten de åt, och drycken som hörde till. Allt från Jan Stenbecks vida omtalade brakluncher till Johnny Bodes vidlyftiga skaldjursfrossande och whiskydrickande. Här får du menyerna och recepten som gör att du kan äta som de sanna originalen. Maträtterna och dryckestipsen är komponerade av Riki Simic och David Mortimer-Hawkins, två av de tre författarna bakom succéboken "Fotbollskokboken 2x45 minuter". Det här är en bok som gång på gång får dig att inse att verkligheten inte bara kan överträffa dikten; den tar ut svängarna på sätt som ingen skulle tro vara sant, om det inte de facto hade hänt. Här ger också TV-profilen och kokboksförfattaren Edward Blom ögonblicksbilder om tidsepoker, människor, mat och fenomen. Tillsammans med maten och historierna ger han huvudpersonerna liv och ytterligare dimensioner. När du väl börjat läsa kommer du inte sluta att fascineras.
Skabetti Books & Agency 9789198221916
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn