Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Landet bortom brunnen - för barn och ungdom

Landet bortom brunnen - för barn och ungdom

Inbunden bok. Lava Förlag. 1 uppl. 2016. 287 sidor.

Nära nyskick. Kartonnage. Med stor inlevelseförmåga berättar Douglas Foley den magiska historien om syskonen Alva och Joel. Deras mamma har dött i cancer och pappan har gift om sig. Alva är mobbad i skolan och avskyr sin nya styvmor som dessutom väntar barn!
En dag då syskonen hämtar vatten i en gammal brunn faller Joels älskade nalle i vattnet, och Joel hoppar efter. Alva tvingas dyka i även hon.

Efter en lång färd hamnar syskonen i en värld fylld av märkliga väsen, men kommer ifrån varandra. På sin vandring möter Alva Lemonia som utger sig för att vara Alvas vän, men som i själva verket vill ha något helt annat. Men Alva lyckas fly. Lemonia och hennes följeslagare som märkligt nog är Alvas mobbare Lucas, Viggo och Stina hittar Joel och tar honom tillfånga för att använda honom som gisslan. Alva å sin sida försöker desperat hitta ett sätt att frita Joel. Det blir en jakt på liv och död som också handlar om hur Alva hittar sin inre kraft och kärleken till sin familj. (barn/ungdom)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789187941641
Titel
Landet bortom brunnen
Författare
Foley, Douglas
Förlag
Lava Förlag
Utgivningsår
2016
Omfång
286 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
145 x 218 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
540 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Med stor inlevelseförmåga berättar Douglas Foley den magiska historien om syskonen Alva och Joel. Deras mamma har dött i cancer och pappan har gift om sig. Alva är mobbad i skolan och avskyr sin nya styvmor som dessutom väntar barn!

En dag då syskonen hämtar vatten i en gammal brunn faller Joels älskade nalle i vattnet, och Joel hoppar efter. Alva tvingas dyka i även hon.

Efter en lång färd hamnar syskonen i en värld fylld av märkliga väsen, men kommer ifrån varandra. På sin vandring möter Alva Lemonia som utger sig för att vara Alvas vän, men som i själva verket vill ha något helt annat Men Alva lyckas fly.
Lemonia och hennes följeslagare som märkligt nog är Alvas mobbare Lucas, Viggo och Stina hittar Joel och tar honom tillfånga för att använda honom som gisslan. Alva å sin sida försöker desperat hitta ett sätt att frita Joel.
Det blir en jakt på liv och död som också handlar om hur Alva hittar sin inre kraft och kärleken till sin familj

Hur konfronterar man sin egen rädsla? Vad gör man när man står öga mot öga med sina egna demoner? Tolvåriga Alva saknar sin avlidna mamma, hatar sin pappas nya fru och är stingslig mot hela sin omgivning. Dessutom trakasseras hon av skolans mobbargäng som har hotat att skada hennes lillebror om hon inte överlämnar sin mammas vigselring till dem. Förtvivlad och ensam ger hon sig ut på en resa som kommer att förändra allt.
Douglas Foley