Choklad - 365 oemotståndliga frestelser
Denna underbara chokladbok innehåller 365 oemotståndliga frestelser. Från sås till desserter till bakelser till drinkar - choklad för varje tillfälle. - Choklad är ett antal olika livsmedel baserade på kakaobönan. Bönan framställs av kakaoträdet Theobroma cacaos frukt. Kakaoträdet har odlats i Mellanamerika åtminstone sedan 600-talet av mayaindianer. Bönorna tros ha använts i åtminstone 2 500 år. Till Europa togs choklad första gången 1502 av Christofer Columbus, och Spanien etablerade tidigt ett monopol på import. Först förtärdes chokladen i form av chokladdryck, och chokladhus som sålde drycken öppnade på många ställen i Europa. 1828 upptäckte man hur man kunde framställa pulver av kakaobönorna, vilket ledde till att den första chokladkakan någonsin tillverkades 1847.
Tandem förlag / H. F. Ullmann. 2008.Inbunden. 216 sidor. Vaderade pärmar.Rikt fotoillustrerad i färg.Format 30x17,1 cm.
Vikt: 950 g.Språk: Svenska.Absolut nybok.Paket via Schenker 55 kronor.(Sverige).
Förlagsfakta
- ISBN
- 9783833150432
- Titel
- Choklad : 365 oemotståndliga frestelser
- Förlag
- H.F. Ullmann
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 171 x 300 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 941 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Denna underbara chokladbok innehåller 365 oemotståndliga frestelser. Från sås till desserter till bakelser till drinkar choklad för varje tillfälle.